Jens B. Frederiksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jens B. Frederiksen i 2010.

Jens Blidorf Frederiksen (født 19. oktober 1967) er direktør i Arcticulture Aps og tidligere formand for det grønlandske politiske parti Demokraatit (Demokraterne).

Han er uddannet byggeteknisk assistent og siden 1990 indtil 2014 været ansat ved politiet i Grønland, senest som vicepolitikommissær som stationsleder i flere forskellige byer i Grønland.

Han har været medlem af Grønlands Landsting siden 2005 og har bl.a. været medlem af udvalgene for fiskeri, fangst og landbrug samt udvalget for kultur, uddannelse, forskning og kirke.

Han var medlem af Grønlands Landsstyre fra juni 2009 til marts 2013 som Minister for Bolig, Infrastruktur og Klima samt viceformand for Landsstyret. Blev ved genvalgt til Landstinget ved valget i 2013, men mistede pladsen i Landsstyret da hans parti Demokraatit kom i opposition.

Medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq fra 2008 indtil han kom i regering i 2009 og derfor søgte om orlov fra kommunalbestyrelsesposten.

Han blev ansat som Executive Vice President ved mineselskabet, True North Gems Greenland A/S, senere Greenland Ruby A/S i 2014. I samme anledning forlod han Grønlands Landsting.

Fra 2017 til 2022 var han administrerende direktør i byudviklingsselskabet, Nuuk City Development A/S.

Han har været direktør i det opstartende mineselskab, Arcticulture ApS siden 2021.

Sideløbende har han fra 2007 til 2021 været ejer af først Naraseq Boat Charter og senere Greenland Boat Charter samt været taxavognmand.

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Jens B. Frederiksen er søn af Tove Blidorf og Tage Frederiksen. Han er gift med Pia Frederiksen. Han har 5 børn, der alle er voksne.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

GrønlandSpire
Denne artikel om en grønlandsk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker