Jens Steffensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jens Steffensen
Født 13. juli 1881 Rediger på Wikidata
Død 30. oktober 1962 (81 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Taarbæk Kirkegård Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Grossist, slagter, fabrikant Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jens Peder Steffensen (født 13. juli 1881 i Halsted, død 30. oktober 1962 i København) var en dansk slagter og fabrikant.

Han blev udlært som slagter i 1903 og flyttede til København, hvor han blev ansat hos en kongelig hofleverandør. Steffensen bestemte sig for at blive selvstændig og åbnede i 1910 en pølsefabrik på Amager. Da det gik godt, købte han en leverpostejsfabrik i 1916 og blev grosserer.

Produktionen blev flyttet ind i Den Hvide Kødby ved åbningen i 1934, samtidig med grosserer Søren Houlberg også flyttede sin produktion hertil. J. Steffensens fabrikker blev Leverandør til Det Kongelige Danske Hof i 1956.

Fabrikken blev overtaget af De Samvirkende Danske Andelsslagterier og Privatslagteriernes Organisation i 1966; som også havde overtage S. Houlberg A/S syv år tidligere.

Forenede Sjællandske Andelsslagterier (FSA) opkøbte firmaet, og firmaet skiftede i 1986 navn til Steff-Houlberg. I 2002 blev Steff-Houlberg overtaget af Danish Crown. Navnet er bibeholdt som varemærke for koncernens pølser. De produceres i dag af Tulip.

Han er begravet på Taarbæk Kirkegård.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Artiklen om Jens Steffensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.