Jens Steffensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jens Peder Steffensen (13. juli 1881 i Halsted - 30. oktober 1962 i København) var en dansk slagter og fabrikant.

Han blev udlært som slagter i 1903 og flyttede til København, hvor han blev ansat hos en kongelig hofleverandør. Steffensen bestemte sig for at blive selvstændig og åbnede i 1910 en pølsefabrik på Amager. Da det gik godt, købte han en leverpostejsfabrik i 1916 og blev grosserer.

Produktionen blev flyttet ind i Den Hvide Kødby ved åbningen i 1934, samtidig med grosserer Søren Houlberg også flyttede sin produktion hertil. J. Steffensens fabrikker blev Leverandør til Det Kongelige Danske Hof i 1956.

Fabrikken blev overtaget af De Samvirkende Danske Andelsslagterier og Privatslagteriernes Organisation i 1966; som også havde overtage S. Houlberg A/S syv år tidligere.

Forenede Sjællandske Andelsslagterier (FSA) opkøbte firmaet, og firmaet skiftede i 1986 navn til Steff-Houlberg. I 2002 blev Steff-Houlberg overtaget af Danish Crown. Navnet er bibeholdt som varemærke for koncernens pølser. De produceres i dag af Tulip.

Han er begravet på Taarbæk kirkegård.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]