Joachim Ussing

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Joachim Ussing
Født 9. oktober 1952 (65 år)
i København
Beskæftigelse bassist og komponist

Joachim Ussing (født 9. oktober 1952 i København; søn af arkitekt Kjeld Juul Ussing (1913-77) og arkitekt Elsebet Ussing (Lind)(1915-78)) er en dansk bassist og komponist.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Ussing spillede New Orleans Jazzklarinet og klaver indtil klarinetten, i 1965, blev byttet til en Höfnerbas. Han skrev og indspillede samme år musikken til Flemming Quist Møllers tegnefilm Slambert med bandet "The Unknown", senere Terje, Jesper & Joachim.

Indspillede i sommeren 1970 lp'en Terje, Jesper & Joachim.

I 1978 hittede han sammen med Lone Kellermann og Rockbandet med lp'en Før Natten Bli'r til dag. Den solgte det, dengang og nu, svimlende antal af 130.000 eksemplarer. Han turnerede og indspillede fra '79 intenst med Jomfru Ane Band.

Han skrev og indspillede i 1982/83 musikken til tv-serien Een stor familie.

I 1980'erne turnerede og indspillede han med Niels Skousens Landet Rundt, Peter Viskinde i Doraz, Small Talk, Anne Grete og Peter Thorup, På Slaget 12.

Han dannede bandet Nattens Latter i 2005 sammen med Thomas Negrain og har siden 2001 spillet med i På Slaget 12. Skrev musikken til CD'en 'Nattens Latter' med tekster af Nis Petersen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
KomponisterStub
Denne biografi om en dansk komponist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Joachim Ussing kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.