John Houseman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
John Houseman
Personlig information
Født 22. september 1902 Rediger på Wikidata
Bukarest, Rumænien Rediger på Wikidata
Død 31. oktober 1988 (86 år) Rediger på Wikidata
Malibu, Californien, USA Rediger på Wikidata
Dødsårsag Kræft Rediger på Wikidata
Nationalitet Storbritannien
USA Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted Clifton College Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, musikpædagog, universitetsunderviser, teaterskuespiller, filminstruktør, manuskriptforfatter, filmproducent, skuespiller, producent, tv-tilrettelægger Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Nomineringer Oscar for bedste film (15. februar 1954)
Oscar for bedste mandlige birolle (19. februar 1974) Rediger på Wikidata
Udmærkelser Oscar for bedste mandlige birolle (1973) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

John Houseman (født Jacques Haussmann; 22. september 1902, død 31. oktober 1988) var en britisk-amerikansk skuespiller, musikpædagog, lektor og producent.

Han blev kendt for sit højt publicerede samarbejde med instruktør Orson Welles fra deres dage i Federal Theatre Project og til produktion af Citizen Kane og sit store samarbejde med forfatter Raymond Chandlers berusede manuskript som producer af Regnvejrsmordet. Han er måske bedst kendt for sin rolle som professor Charles W. Kingsfield i filmen Super-studenten fra 1973, som han vandt en Oscar for bedste mandlige birolle. Han gentog sin rolle som Kingsfield i den efterfølgende tv-serie tilpasning af Super-studenten. Houseman var også kendt for sine reklamer for mæglerfirmaet Smith Barney. Han havde en særprægende midtatlantisk engelsk accent; fælles for mange skuespillere i sin generation.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne britiske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi