Josefine Klougart

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Josefine Klougart
Født 21. april 1985 (37 år) Rediger på Wikidata
Mols, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Forfatterskolen,
Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Skribent, digter, romanforfatter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Josefine Klougart (født 21. april 1985) er en dansk forfatter. Hun er født på Mols og har læst kunst- og litteraturhistorie på Aarhus Universitet, inden hun begyndte som elev på Forfatterskolen i København, hvorfra hun dimitterede i sommeren 2010.

I 2010 debuterede Josefine Klougart med romanen Stigninger og fald, en prosalyrisk skildring af en barndom, af landskabet og af mødet med sproget. Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

I 2010 udkom prosadigtet Den vind man manglede og i 2012 Bjergene er ligeglade. I 2011 udkom hendes anden roman, Hallerne, der i 2012 fik premiere på Aarhus Teater i Annika Silkebergs opsætning. I 2012 udkom Josefine Klougarts 3. roman, Én af os sover. Den blev som debuten nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Klougart er den yngste forfatter i prisens historie, som er nomineret to gange. I 2013 udkom romanen Om mørke. Romanen blev nomineret til Læsernes Bogpris og DR's store romanpris.

I 2012 modtog Klougart Kronprinsparrets Stjernedryspris. Hun har samarbejdet med kunstnere som komponisten Christoffer Møller, musiker og sangskriver Steffen Brandt, operasanger Andrea Pellegrini og koncertpianist Katrine Gislinge. Josefine Klougart er fra 2012 redaktør på tidsskriftet Den Blå Port. Hun bor i København og er en af initiativtagerne og hovedkræfterne bag Forlaget Gladiator.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne link[redigér | rediger kildetekst]