Julian Edelman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Julian Edelman
Julian Edelman.JPG
Personlig information
Fulde navn Julian Edelman
Fødsels­dato 22. maj 1986 (31 år)
Fødested Redwood CityRediger på Wikidata
Statsborger USA USA
Højde 178
Vægt 90
Holdinformation
Hold New England Patriots
Position Wide Reciver
Status Aktiv
College
Kent State University
Draft 7. runde / Pick 232.
Professionelle hold
År
2009 – ?
Hold
New England Patriots
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Julian Edelman (født 22. maj 1986) er en amerikansk fodbold-spiller, der er wide receiver for New England Patriots i NFL. Han blev draftet i 7. runde af NFL-draften i 2009. Han spillede college football hos Kent State hvor han var quarterback.

Unge år[redigér | redigér wikikode]

Edelman blev født i Redwood City, Californien. Han var quarterback for Woodside High School. Som senior i 2004 ledte han sit hold til en 13-0-sæson. I sin high school-karriere opnåede han at kaste for 2237 yards og 29 touchdowns og løbe for 964 yards og 13 touchdowns.

College-karriere[redigér | redigér wikikode]

Edelmans første college-år forgik på College of San Mateo før han blev sendt til Kent State University. Edelman var i startopstillingen alle de tre år, han gik på Kent State. Som freshman hos San Mateo var han back-up.

NFL-karriere[redigér | redigér wikikode]

Julian Edelman blev valgt i 7. runde af NFL's draft i 2009 med pick nummer 232 af New England Patriots. Hos Patriots ville Edelman ikke blive brugt som quarterback, selvom det var den position han havde spillet i mange år. Patriots omskolede ham til wide reciver.

I sit første år hos Patriots greb Edelman i den regulære sæson 37 bolde for 359 yards og et enkelt touchdown. I playoffs deltog Patriots kun i en kamp, som resulterede i et nederlag til Baltimore Ravens og gik derfor ikke videre i slutspillet. I den kamp var Patriots' wide reciver Wes Welker ude for resten af sæsonen med en alvorlig knæskade, derfor rykkede Edelman ind og tog hans plads i kampen. I kampen greb Edelman 6 bolde for 44 yards og 2 touchdowns.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]