Købmanden i Provence

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Købmanden i Provence
Overblik
Originaltitel Le Fils de l'épicier
Genre Drama
Instrueret af Eric Guirado
Manuskript af Éric Guirado Rediger på Wikidata
Medvirkende Nicolas Cazalé
Clotilde Hesme
Daniel Duval
Musik af Christophe Boutin Rediger på Wikidata
Distributør Netflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato Frankrig 2007
Danmark 2008
Censur 15 år Tilladt for børn over 15 år
Længde 96 minutter
Oprindelsesland Frankrig Frankrig
Sprog Frankrigfransk:
Links
på IMDb
på scope.dk
på CinemaZone
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Købmanden i Provence (fransk: Le Fils de l'épicier) er en fransk film fra 2007, der er instrueret af Eric Guirado.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Filmen handler om Antoine (Nicolas Cazalé), som er flygtet fra sin familie, der bor i en provencalsk landsby i departementet Drôme og som er domineret af den patriarkalske far, spillet af Daniel Duval. I Paris, hvor Antoine nu bor, lever han af tilfældige jobs, som sjældent varer mere end 3 måneder ad gangen. Han er venner med den lokale købmand Hassan (Chad Chenouga) og bor ved siden af Claire, spillet af Clotilde Hesme.

På et tidspunkt får Antoines far et hjerteanfald og bliver derfor indlagt på hospitalet. Mere eller mindre tvunget af sin bror Francois (Stéphan Guérin-Tillié), indvilger Antoine i at hjælpe sin mor med farens købmandbutik. Antoines job bliver at køre bilen med købmandsudsalget rundt til områdets småbyer og servicere de derboende, primært ældre mennesker. Et job der passer Antoine meget dårligt, da hans medmenneskelighed kan ligge på et relativt lille sted.

Med sig til at hjælpe sig (og fordi han er forelsket i hende) har han hans parisiske nabo Claire, som egentlig prøver at få en studentereksamen, men som har brug for luftforandring. Hun har et noget bedre tag på købmandsvognens kunder end Antoine, men da han, efter at de to har tilbragt en nat sammen, som han lægger mere i end hun, undlader at poste et vigtigt brev for hende, forlader hun ham for at tage til Spanien. Efter dette begynder Antoine langsomt at ændre sig og efterhånden får han et fonuftigt forhold til sine kunder og dermed også mere glæde ud af mødet med hans barndoms naboer.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FranskSpire
Denne artikel om en fransk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump