K.H. Würtz

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

K. H. Würtz er en keramikvirksomhed, der ligger i Hatting i Jylland. Virksomheden er drevet af Kasper Heie Würtz og hans far, Aage Würtz. K. H. Würtz har designet keramik til bl.a. gourmetrestauranter både i Danmark og internationalt. Bl.a. Noma og Geranium.[1]

Aage Würtz[redigér | redigér wikikode]

Aage Würtz er en erfaren keramiker, hvis karriere og årtier med hengivenhed til håndværksmæssig fortræffelighed blev inspireret både af Skandinaviens århundrede gamle utilitaristiske håndværkstraditioner, og i sin egen tid af Bernard Leach.

Da Aage startede som keramiker, i de tidlige 1970er var Bernard Leachs Studio pottery-bevægelse stadig i fuld gang, som et håndlavet alternativ til masseproduktion.

Aages første job var som lærling på et af Jyllands mange keramikvirksomheder, der producerede keramiske lamper. Han startede sin egen keramikvirksomhed i starten af 80'erne. Men ved udgangen af ​​det årti var der kommet en ny æstetik, der favoriserede minimalistisk, klinisk hvidt porcelæn. Det fik Aage til at tage en pause fra keramik og i stedet undervise i samfundsfag.

I begyndelsen af ​​00erne startede Aage, med sin søn Kasper, et keramikværksted op.[2]

Kasper Heie Würtz[redigér | redigér wikikode]

Kasper Würtz, som studerede dansk litteraturAarhus Universitet, forlod studiet for at slutte sig til sin fars keramikværksted i starten af ​​det nye årtusind. Kasper har lært sig keramikhåndværket og så står han for K.H. Würtz-forbindelsen til samarbejde med kokke og restauranteurs om at udvikle specialdesignede bordservice til nye retter.

Kasper er, på nuværende tidspunkt, ejer af K. H. Würtz.

  1. ^ https://bobedre.dk/indretning/inspiration/klassisk-stentoej-faar-sin-renaessance-med-bitz-wurtz-kahler-og-gurli-elbaekgaard-b6092547-69c8-4761-918f-663a67494a54
  2. ^ https://khwurtz.dk/bios/