Kai Ewans

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Kai Peter Anthon Ewans (oprindelig Nielsen) (født 10. april 1906 i Hørsholm[1], død 3. april 1988) var en dansk kapelmester og jazzmusiker. Han hørte til pionererne indenfor dansk jazz og spillede altsaxofon og klarinet. Allerede som 15-årig blev han professionel musiker og i flere år i 1920'erne spillede han både i Europa og USA.

Da han vendte tilbage til Danmark, begyndte han at spille hos Kai Julian, var fra 1932-1936 medlem af Erik Tuxens orkester, hvorefter han dannede sit eget orkester frem til 1947, i hvilket store navne som Peter Rasmussen, Erik Parker og Henry Hagemann spillede, ligesom udenlandske jazznavne gæsteoptrådte. På sangsiden talte bandet bl.a. Ingelise Rune, Raquel Rastenni og Freddy Albeck.

I 1947 stoppede Kai Ewans karrieren på den musikalske scene, for at begynde et liv som forretningsmand i USA. Fra 1960 til 1964 drev han en restaurant i Beverly Hills sammen med jazzmusikeren Benny Carter og vendte i slutningen af 1960'erne tilbage til København for at spille lidt igen. Han returnerede sidenhen på ny til USA, hvor han til sidst slog sig ned i Connecticut.

Kai Ewans datter er skuespilleren Bonnie Ewans, der medvirkede i Pigen og millionæren. Hendes datter, Vanessa Trump, er gift med Donald Trumps søn, Donald Trump Jr..[2][3]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

References[redigér | redigér wikikode]