Kai Holger Schiøth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Kai Holger Schiøth
Født 12. marts 1919Rediger på Wikidata
Død 9. august 1944 (25 år)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kai Holger Schiøth (født 12. marts 1919 i København, død 9. august 1944 i Rorup nær Osted) var møbelhandler og dansk modstandsmand under Besættelsen.

Han var medlem af modstandsgruppen Holger Danske og var med til at udføre sabotageaktioner, han var med i undergruppen Gruppe 4, som i maj 1944 blev stukket til tyskerne, hvor efter flere af medlemmerne, deriblandt Kai blev arresteret[1]. Han blev henrettet ved skydning af Gestapo sammen med 10 andre fanger fra Shellhuset i København. Han var på vej til Frøslevlejren om bord på en lastbil, der standsede ved Rorup nær Osted mellem Roskilde og Ringsted. Iført håndjern blev alle 11 bedt om, at træde af på ”naturens vegne” og alle blev skudt af Gestapo, angiveligt under flugtforsøg.

Efter krigen er der opsat en mindetavle på Bispebjerg Skole i København for ham og Bendt Werge Christensen der døde som modstandsfolk under Besættelsen[2].

Se også[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Det gamle københavn Bombe i Gothersgade, b.dk, 22. april 2009
  2. ^ Faldne i Danmarks frihedskamp 1940-45. 2. reviderede udgave. 1990, passim, set på Københavns Biblioteker | Alt hvad du kan tænke dig