Kaptajn Nemo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sammenskrivningsforslag
Artiklen Kaptajn Nemo er foreslået føjet ind i En verdensomsejling under havet. (Siden maj 2016)  Diskutér forslaget
Kaptajn Nemo
Information
Skabt af Jules Verne Rediger på Wikidata
Spillet af Michael Caine, Patrick Stewart, Herbert Lom, Omar Sharif, James Mason, Sean Lawlor, Len Carlson, Lionel Barrymore, José Ferrer, Thomas Mitchell, Robert Ryan, Allen Holubar, Faran Tahir, Naseeruddin Shah, Mark Sheppard, William Morgan Sheppard, Leonard Penn, Vladislav Dvorzhetskij, Ben Cross, John Bach Rediger på Wikidata
Arbejde Opdagelsesrejsende, terrorist, forsker, ubådskaptajn, ingeniør, skibsfører Rediger på Wikidata
Sprog Fransk, engelsk, tysk Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Illustration af George Roux til En verdensomsejling under havet, forestillende Nemo på Nautilus.

Kaptajn Nemo er en af hovedpersonerne i Jules Vernes roman, En verdensomsejling under havet og biperson i en anden af hans romaner, Den hemmelighedsfulde ø. Nemo betyder "ingen", og han er i det hele taget en gådefuld figur. Han har været meget rig og veluddannet og har kunnet bygge en undervandsbåd, Nautilus hvor han har kunnet trække sig tilbage fra verden og leve af havets dyr og planter. Han støtter undertrykte grækere med værdier fra sunkne skibsvrag, og han hader Storbritannien, det antydes at han har haft frygtelige oplevelser i et land med engelsk kolonistyre.  

I den hemmelighedsfulde ø er alle hans mænd døde og han er alene tilbage i Nautilus, til sidst lader han Nautilus med ham selv om bord gå til grunde i et vulkanudbrud.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi