Karina Bell

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Karina Bell
Karina Bell Scenen 1928.jpg
Annonce i Scenen, Stockholm, 1928
Personlig information
Fulde navn Karen Gudrun Louise Parkov
Født Karen Gudrun Louise Hansen
26. september 1898(1898-09-26)
Død 5. juni 1979 (80 år)
Helsingør
Nationalitet Danmark Dansker
Forældre Hans Peter Hansen og Anette Marie Nielsen
Ægtefælle Knud Parkov (1934-1949)
Beskæftigelse skuespillerinde mm.
Aktive år 1919-1933
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Karen Gudrun Louise Parkov, født Hansen og kendt som Karina Bell (26. september 1898 i Hellerup5. juni 1979 i Helsingør) var en dansk skuespillerinde.

Oprindelig balletdanserinde. Gift med direktøren for Wiibroes Bryggeri Knud Parkov. Hendes navn var herefter Karen Gudrun Louise Parkov. Karina Bell var blot et kunstnernavn.

Har ikke nogen skuespilleruddannelse, men formåede ikke desto mindre at slå igennem i 1920'erne som én af de mest berømte medvirkende i en lang række stumfilm, indspillet i både Danmark og Tyskland.

Hun nåede at indspille to talefilm, nemlig 5 raske piger og Nyhavn 17, begge fra 1933, hvorefter hun trak sig tilbage til familielivet.[1]

Begravet på Ordrup Kirkegård.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "KARINA BELL". dfi.dk. Hentet 5. september 2016.
  2. ^ Karina Bellgravsted.dk

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Karina Bell kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.