Karl-Thomas Neumann

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Karl-Thomas Neumann

Karl-Thomas Neumann 2010.JPG

Personlig information
Født 1. april 1961 (60 år) Rediger på Wikidata
Twistringen, Niedersachsen, Tyskland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsdrivende, ingeniør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Karl-Thomas Neumann (født 1. april 1961 i Twistringen, Niedersachsen) er fra 1. marts 2013 bestyrelsesformand for Adam Opel AG og præsident for GM Europa.

Neumann kommer fra en stilling i Volkswagen AG, hvor han har været administrerende direktør og næstformand i Volkswagen Group China i Beijing fra september 2010 til august 2012. Han har tidligere beklædt en række lederstillinger i Volkswagen fra 1999, hvor han var Head of Research og Director of Electronics Strategy. Fra 2004 til 2009 var Neumann medlem af bestyrelsen, Automotive Systems Division, hos den tyske virksomhed Continental AG. Desuden har Neumann været bestyrelsesformand i Continental AG fra august 2008 til september 2009. I december 2009 vendte han tilbage til Volkswagen AG og overtog det samlede ansvar for elektrisk fremdrift i hele virksomheden.

Neumann har studeret til elektroingeniørDortmund og Duisburg univeristet, hvor han også fik sin doktorgrad. Han indledte sin erhvervskarriere på Fraunhofer Institute som forskningsingeniør, før han tiltrådte en stilling i Motorola Semiconductor, hvor han arbejdede som ingeniør og strategidirektør med ansvar for bilindustrien.

Neumann er dansk gift og far til tre sønner. Han er en lidenskabelig maratonløber[kilde mangler].

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]