Kategoridiskussion:Bunddækkeplanter

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

To næsten enslydende kategorier[rediger kildetekst]

Hvad forskel er der på de to kategorier: Kategori:Bunddækkeplanter (sep 2006) og Kategori:Bunddækkende planter (7. juni 2015) ? -- Mvh PHansen (diskussion) 7. jun 2015, 17:10 (CEST)

Der ser i hvert fald ikke ud til at være den store forskel, da næsten alle de nævnte planter i begge kategorier fint kunne indgå i den anden kategori.
Men hvis man så ser på kategori-titlen og sammenholder med indholdet, så har nogen nok villet skelne mellem haveplanter og alle planter
- Kategori:Bunddækkeplanter navngivet som man navngiver haveplanter der er bunddækkende
- Kategori:Bunddækkende planter kunne nu også være haveplanter, men indeholder mindst en plante (Strandbo) som du garanteret aldrig vil se i en have. Dog en lidt pudsig plante at have med da den dækker bunden af en sø...
Jeg ved ikke helt hvordan man skal løse det problem. Problemstillingen er den samme som for Kategori:Stauder, dvs. man kunne blot have Kategori:Bunddækkende planter som kunne være for alle planter og så Kategori:Haveplanter. Det er mit forslag, men jeg skal nævne at min løsning med kombinationssøgning som her langt fra falder i alle wikipedianeres smag.
--Honymand (diskussion) 7. jun 2015, 22:13 (CEST)
Det er mig, som har været årsagen til problemet, som jo er reelt nok. Jeg havde - som Honyman skriver - tænkt mig at skelne mellem den større gruppe af planter, som naturligt vil eller kan dække jordbunden (se Bunddækkende planter) og så dem, man normalt vil bruge i haverne (se Bunddækkeplanter), men jeg ser godt, at den skelnen er noget hårtrukken.
derfor er jeg spændt på, hvad der kan skabes enighed om, og jeg skal gerne rette til hele vejen igennem, når der er opnået enighed.
--Sten Porse (diskussion) 9. jun 2015, 11:22 (CEST)
Jeg synes godt man kunne samle de to kategorier. Der er færrest artikler i Kategori:Bunddækkeplanter, så den er nemmest at slette.--Weblars (diskussion) 13. jun 2015, 11:24 (CEST)