Kim Sagild

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg

Kim Sagild (født 4. februar 1952) er en dansk producer, komponist og musiker. Han var med til at danne Buki-Yamaz, der var aktive fra 1969 til 1979, og som spillede latinamerikansk jazz/rock. Dernæst arbejdede han sammen med Kasper Winding, indtil midten af 1980'erne, ligesom han lavede reklame-, film- og teatermusik. Han udgav bl.a. tre album med Winding; Kick (1980), Attitudes and Broken Hearts (1981) og Swing (1983), hvorpå Sagild producerede og spillede guitar.

Sagild begyndte at producere musik i slutningen af 1970'erne, og har produceret for Kasper Winding, Nanna, Thomas Helmig, Elisabeth og Moonjam med flere.

I 1985 producerede han støttesangen "Afrika", skrevet af Nanna, der solgte 150.000 eksemplarer. I 1999 producerede han sammen med Peter Biker og Stig Kreutzfeldt Kosovo-velgørenhedssangen "Selv en dråbe", hvor et bredt udsnit at datidens populære artister sang på.

Han er søn af skuespillerinden Avi Sagild, og er således halvbror til Paprika og Nikolaj Steen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

MusikStub
Denne danske musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi