Kort & Godt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kort & Godt var en kioskkæde med billetsalg, der lå på togstationer, som er fortsat under franchiset 7-Eleven. Selskabet er et helejeret datterselskab under DSB.

Kioskerne på stationerne blev før drevet af det private selskab "DSB Restauranter og Kiosker", der trods navnet ikke hørte under DSB. Men i 2002 købte DSB "DSB Restauranter og Kiosker" med det formål at samle kiosk og billetsalg i samme butik for at kunne opretholde betjening på flere stationer og samtidig gøre det mere enkelt for kunden, der så kunne købe billet og kioskvarer samme sted.

De ombyggede Kort & Godt-butikker fik flere funktioner, som kendes fra de såkaldte convenience stores, f.eks. 7-Eleven og tankstationer. Blandt andet kom der et større udvalg af fastfood og bake off.

Den 1. januar 2008 blev Kort & Godt selskabsmæssigt adskilt fra DSB til aktieselskabet Kort & Godt A/S. I løbet af 2010 begyndte Kort og Godt franchisen så småt at udfases [1] i takt med, at stationsbutikkerne blev ombygget til 7-Eleven butikker, der dog stadig sælger billetter. I 2015 annoncerede 7-Eleven og Kort & Godt A/S at samarbejdet er forlænget til 2020.[2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "DSB's kiosker laver vinderkoncept i samarbejde med 7-Eleven". DSB. 26. marts 2010. Hentet 25. april 2017. 
  2. ^ "Pressemeddelellse: 7-Eleven og Kort & Godt forlænger aftalen til 2020" (PDF). 7-Eleven. 4. november 2015. Hentet 25. april 2017. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.