Krigskunsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Krigskunsten (kinesisk: 孫子兵法, pinyin: Sūn Zĭ Bīng Fǎ, bogstavelig oversættelse: Sun Tzus militære strategi) er en kinesisk militær lærebog skrevet af Sun Tzu i det 6. århundrede f.Kr. Bogen består af tretten kapitler, der beskriver forskellige aspekter af krigsførelse fra planlægning og træning til udførelse og sejr eller kapitulation.

Værket, der længe har været anset som det mest komplette værk om militærstrategi, er absolut det mest berømte værk herom og har påvirket militær planlægning og udførelse i mange situationer. Værket er først oversat til et europæisk sprog for to hundrede år siden af den franske missionær, fader Amiot. Krigskunsten siges at have inspireret og haft indflydelse på Napoleon, den tyske generalstab og endda Operation Ørkenstorm. Mange verdensledere, lige fra Mao Zedong til Vo Nguyen Giap, har fundet inspiration i dette værk. Selv det brasilianske landshold har draget nytte af denne bog. Da den nu tidligere landstræner Scolari overtog stillingen som landstræner i sin tid, forærede han hver spiller et eksemplar af bogen.

Danske udgaver[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.


Historie Stub
Denne historieartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.