Lærke Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lærke Møller
Lærke Møller 3.jpg
Personlige data
Fulde navn    Lærke Winther Møller
Fødselsdato    14. januar 1989 (28 år)
Fødested    Aalborg, Danmark
Position    Playmaker
Klubinformation
Nuværende    Team Esbjerg
Nummer    89
Portal.svg Portal:Håndbold Handball pictogram.svg
Lærke Møller kigger på sølvmedaljen, efter nederlaget til Viborg HK i DM finalen - 30. maj 2009.

Lærke Winther Møller (født 14. januar 1989 i Aalborg) er en dansk håndboldspiller, der spiller for Team Esbjerg. Hun er en spinkel og hurtig spiller, der mest spiller i angrebet som playmaker.

Lærke Møller indledte sin håndboldkarriere som 7-årig og spillede i et par Aalborg-klubber som HK Star og Visse IF, inden hun skiftede til Aalborg DH. Her blev hun tidligt udråbt til et stort talent, og allerede som 16-årig fik hun debut på klubbens elitehold, sågar i en Champions League-kamp. Hun debuterede på Y-landsholdet i marts 2006, hvor hun opnåede 16 landskampe. Allerede december samme år kom hun på U-landsholdet, hvor hun har spillet 30 kampe. Som 18-årig fik hun debut på A-landsholdet, og fik sit gennembrud til GF World Cup i 2008, hvor hun blev holdets topscorer med 26 mål under EM i håndbold 2008, hvor også pressen vurderede hende som en af holdets bedste spillere.[1]

Til VM 2009 i Kina var hun udset til at være landsholdets store spillemæssige omdrejningspunkt, men dagen før VM sprang hendes højre akillessene under træningen. Dermed sluttede hendes VM før det overhovedet var begyndt. Hun måtte i stedet rejse hjem for at blive opereret. Hun har siden kæmpet for at vende tilbage og deltog også i træningskampene for FCM op til sæsonen 2010, hvor hun trods skaden hurtigt fandt formen igen. Desværre blev hendes fod overbelastet inden den reelle sæsonstart, og hun må igen sidde ude. Hun kæmpemde en hård kamp for at blive klar til EM i december 2010, som blev afholdt i Danmark og Norge. Det lykkedes hende at blive klar, og hun leverede tilmed en imponerede indsats.

Privat danner Lærke Møller par med AaB profilen, Thomas Enevoldsen.[2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]