Danmarks håndboldlandshold (damer)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Danmark Danmark
Information
Forbund Dansk Håndbold Forbund
Træner Klavs Bruun Jørgensen
Lars Jørgensen (ass.)
Mette Vestergaard (holdleder)
Anfører Stine Jørgensen
Flest kampe Janne Kolling (250)
Flest mål Camilla Andersen (846)
Kamptrøjer
Kit left arm whiteborder.png
Spilledragt
Spilledragt
Kit right arm whiteborder.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemme
Spilledragt
Kit body redcollar.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Ude
Resultater
Sommer OL
Deltagelser 4
Bedste res. Guld - 1996, 2000, 2004
Verdensmesterskabet
Deltagelser 19 (1. plads i 1997)
Bedste res. Guld - 1997.
Europamesterskabet
Deltagelser 12 (1. plads i 1994, 1996, 2002)
Bedste res. Guld - 1994, 1996, 2002
Infoboksen er sidst opdateret: 14. december 2017.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Danmarks håndboldlandshold. (Se også artikler, som begynder med Danmarks håndboldlandshold)

Danmarks håndboldlandshold for damer har siden midten af 1990'erne tilhørt den absolutte verdenselite. Det er i den periode blevet til tre OL-, et VM- samt tre EM-guldmedaljer samt flere sølv- og bronzemedaljer.

Historisk set har Danmark været tidligt med i udbredelsen af håndbold. I første omgang var det mændene, der var med, men snart efter var også damerne på banen. Det første VM for damer blev afholdt (udendørs) i 1949, dog uden dansk deltagelse. Den første indendørs VM-slutrunde blev afholdt i 1957, hvor det danske hold blev nummer fem, og allerede ved det følgende VM i Rumænien vandt holdet den første danske medalje i den sammenhæng, da det blev til en andenplads.

I 1997, blev de det første kvindehåndboldlandshold til at holde de 3 store titler samtidig (VM, OL og EM). (I 2011 blev Norges kvindehåndboldlandshold det andet til at gøre det samme.) [1].

De følgende mange år var danskerne fortsat med fremme blandt de ti bedste hold i verden, inden det sorte tiår for dansk damehåndbold indtraf fra slutningen af 1970'erne og til slutningen af 1980'erne, hvor holdet ikke kunne kvalificere sig til A-VM. I 1990 var holdet atter kvalificeret, men måtte nøjes med en tiendeplads. I de år var der overvejelser om at nedtone aktivitetsniveauet på A-landsholdniveau, men et blik på den unge generation og deres meriter udsatte denne diskussion.

Det danske kvindehåndboldlandshold er det eneste landshold (mænd og kvinder) nogensinde til at vinde OL-turneringen i håndbold 3 gange i træk, eftersom de vandt guld i 1996, 2000, og 2004.

Historie[redigér | redigér wikikode]

De gyldne år[redigér | redigér wikikode]

I slutningen af 1980'erne havde den unge træner Ulrik Wilbek haft stor succes med et ungdomslandshold, hvorpå flere spillere, der nogle år senere skulle blive store stjerner, første gang viste deres talenter i international sammenhæng. Wilbek havde også ført Viborg HK fra at være et anonymt hold frem til toppen i den danske liga, og da Dansk Håndbold Forbund skulle ansætte en ny A-landsholdstræner, var Wilbek et oplagt valg.

Wilbek lod hurtigt en række af de dygtige unge spillere komme med, og da holdet kort før VM i 1993 højst overraskende vandt en træningsturnering i Norge med deltagelse af en lang række af de traditionelt stærke hold på damesiden, løftede en del sportsinteresserede danskere et øjenbryn. Ved den efterfølgende VM-slutrunde viste holdet, at resultatet ikke var tilfældigt, da det blev til sølv-medaljer efter en mindeværdig turnering og efter en finale, der blev tabt 21-22 efter forlænget spilletid til Tyskland. Undervejs havde Danmark vundet sin svære indledende pulje med tre sejre (over bl.a. Rusland og Sydkorea, og trods et klart nederlag til de norske værter i mellemrunden blev det alligevel Danmark, der gik i finalen. Holdet spillede meget angrebsivrigt og var det klart mest scorende hold i slutrunden.

Blandt de spillere, der fik det store gennembrud ved dette VM, var: Anja Andersen, Janne Kolling, Susanne Munk Lauritsen, Rikke Solberg og Anette Hoffmann. Flere af disse var de kommende år med til at sætte præg på den internationale scene, og allerede året efter fik holdet revanche for nederlaget til tyskerne ved den nystartede EM-slutrunde i Tyskland, som danskerne vandt suverænt med lutter sejre, herunder finalesejr over værterne med 27-23.

Holdet toppede i 1996-1997, hvor det på stribe blev til først guld ved OL i Atlanta, dernæst forsvar af EM på hjemmebane igen med lutter sejre samt den hidtil eneste VM-guldmedalje ved slutrunden i Tyskland. Holdet var derfor, indtil den næste slutrunde blev afholdt, regerende mestre i alle landsholdsturneringer.

Herefter skete der en naturlig udskiftning, der også gik ud over nogle af holdets bærende kræfter, men successen havde givet sporten en uhyre popularitet i den danske befolkning, og det blev derfor igen populært at spille håndhold. De danske klubhold blev stærkere, dog uden at kunne begå sig i den absolutte elite, men den øgede træning i klubberne gav også bedre spillere, der relativt let kunne indgå på landsholdet. Et mere alvorligt tab var i første omgang, at Wilbek valgte at trække sig i efter VM i 1997. Han blev nu afløst af Jan Pytlick, der allerede i første forsøg var medansvarlig i EM-sølvmedaljerne.

Det var også med Pytlick ved roret, at holdet ved sommer-OL 2000 i Sydney genvandt guldmedaljerne, og to år senere fulgte for tredje gang guld ved EM. Et endnu engang forynget landshold satte trumf på med tredje OL-guld i træk ved OL i 2004 i Athen, inden Pytlick i 2005 efter VM valgte at stoppe som landstræner. Ny træner blev den respekterede Brian Lyngholm, men ved hans første slutrunde, EM i håndbold 2006 (kvinder), opnåede Danmark et af de dårligste resultater i mere end et tiår, da det blev til en skuffende 11.-plads.

Der opstod efterfølgende uro, der resulterede i, at Lyngholm trak sig, og Pytlick indvilligede i at komme tilbage for at stå i spidsen for holdet under to kvalifikationskampe om deltagelse i VM i 2007. Det var imidlertid ikke tilstrækkeligt til at sikre sejre, da holdet i to tætte kampe blev besejret af Ukraine. Resultatet var, at Danmark for første gang siden VM i håndbold 1986 (kvinder) ikke var kvalificeret til en slutrunde (og i øvrigt heller ikke til sommer-OL 2008).

Genopbygning[redigér | redigér wikikode]

Trods fiaskoen med de to kvalifikationskampe valgte DHF at tilbyde Pytlick den ledige landstrænerstilling på mere permanent basis, og efterhånden blev der opbygget et landshold, hvor en række unge spillere, der havde haft succes ved internationale ungdomsmesterskaber kom på holdet. Ved EM i 2010 på hjemmebane havde holdet stor succes i indledningen, men da det kom op mod de allerbedste hold mod slutningen, gik det ikke helt så godt, og holdet måtte nøjes med fjerdepladsen efter at have tabt knebent til Rumænien i kampen om tredjepladsen.

Om foråret det følgende år opstod der en strid mellem DHF og landsholdsspillerne, da forbundet på grund af økonomiske problemer meddelte, at spillerne måtte acceptere omtrent en halvering af den grundløn, de modtog. Størstedelen af spillerne nægtede dette, og det blev luftet, at kvindelandsholdet kunne blive nedlagt.[2] Det gik i første omgang ikke så galt, men da en del af spillerne nægtede at møde op til landsholdssamling, måtte Jan Pytlick udtage en blanding af veteraner, der egentlig var stoppet, unge talenter sammen med de to spillere fra holdet til EM, der accepterede de nye forhold.[3]

Spillere[redigér | redigér wikikode]

Nuværende trup[redigér | redigér wikikode]

Truppen til landsholdsamling VM i håndbold 2019 i Japan.[4]

Pr. 18. oktober 2019

Cheftræner: Danmark Klavs Bruun Jørgensen

Nr. Navn Position Kampe Mål Klub
1 Sandra Toft Venstre fløj 113 1 Frankrig Brest Bretagne Handball
3 Lærke Nolsøe Pedersen Venstre fløj 23 36 Danmark Nykøbing Falster Håndboldklub
5 Sarah Iversen Stregspiller 44 55 Danmark Herning-Ikast Håndbold
8 Anne Mette Hansen Venstre Back 86 227 Ungarn Győri Audi ETO KC
10 Kathrine Heindahl Stregspiller 63 129 Danmark Odense Håndbold
11 Line Haugsted Venstre back 39 54 Danmark Viborg HK
13 Simone Böhme Højre fløj 27 29 Ungarn Siófok KC
14 Lotte Grigel Playmaker 102 146 Frankrig Nantes Loire Atlantique Handball
17 Stine Bodholt Nielsen Stregspiller 63 104 Frankrig Nantes Loire Atlantique Handball
23 Kristina Jørgensen Venstre back 31 41 Danmark Viborg HK
25 Trine Østergaard Højre fløj 109 180 Danmark Odense Håndbold
27 Louise Burgaard Højre back 98 212 Frankrig Metz Handball
28 Stine Jørgensen Venstre back 140 455 Danmark Odense Håndbold
32 Mie Højlund Playmaker 24 27 Danmark Odense Håndbold
36 Freja Cohrt Venstre fløj 19 40 Danmark Odense Håndbold
40 Althea Reinhardt Målvogter 44 0 Danmark Odense Håndbold

Trænerteamet[redigér | redigér wikikode]

Rolle Navn
Landstræner Danmark Klavs Bruun Jørgensen
Assistenttræner Danmark Lars Jørgensen
Holdleder Danmark Mette Vestergaard
Målmandstræner Danmark Michael Bruun
Fysioterapeut Danmark Mikkel Hjuler
Læge Danmark Nikolaj Rindom
Body SDS Danmark Erling Andersen

Tidligere trupper[redigér | redigér wikikode]

VM i 1993 (Andenplads)[5]

Lene Rantala, Gitte Sunesen, Susanne Munk Lauritsen, Rikke Solberg, Anja Andersen, Vivi Kjærsgaard, Janne Kolling, Anette Hoffmann, Camilla Andersen, Tina Bøttzau, Marianne Florman, Anja Byrial Hansen, Gitte Madsen, Anne Dorthe Tanderup, Lise-Lotte Lauridsen, Conny Hamann.

EM i 1994 (Vinder)[6]

Anja Andersen, Camilla Andersen, Conny Hamann, Anja Byrial Hansen, Anette Hoffman, Janne Kolling, Susanne Munk Lauritsen, Lene Rantala, Rikke Solberg, Anne Dorthe Tanderup, Heidi Astrup, Susanne Boilesen, Marianne Florman, Marlene Jensen, Tonje Kjærgaard, Gitte Sunesen.

Sommer-OL 1996 (Vinder)[7]

Anja Andersen, Camilla Andersen, , Heidi Astrup, Marianne Florman, Conny Hamann, Anja Byrial Hansen, Anette Hoffman, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling (captain), Susanne Munk Lauritsen, Gitte Madsen, Lene Rantala, Gitte Sunesen, Anne Dorthe Tanderup, Kristine Andersen, Tina Bøttzau.

EM i 1996 (Vinder)[8]

Anja Andersen, Camilla Andersen, Kristine Andersen, Heidi Astrup, Tina Bøttzau, Marianne Florman, Anja Byrial Hansen, Anette Hoffman, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling, Susanne Lauritsen, Gitte Madsen, Lene Rantala, Gitte Sunesen, Anne Dorthe Tanderup, Mette Vestergaard.

VM i 1997 (Vinder)[9]

Anja Andersen, Camilla Andersen, Tina Bøttzau, Anette Hoffman, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling, Susanne Lauritsen, Gitte Madsen, Lene Rantala, Gitte Sunesen, Anne Dorthe Tanderup,

Lone Mathiesen, Merete Møller, Maybrit Nielsen, Helle Simonsen, Karina Jespersen.

EM i 1998 (Andenplads)[10]

Camilla Andersen, Kristine Andersen, Anette Hoffmann, Karina Jespersen, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling, Susanne Lauritsen, Lene Rantala, Helle Simonsen, Gitte Sunesen, Mette Vestergaard, Lotte Kiærskou, Karen Brødsgaard, Katrine Fruelund, Christina Roslyng Hansen.

VM i 1999 (6.-plads)

Camilla Andersen, Katrine Fruelund, Lotte Kiærskou, Tonje Kjærgaard, Merete Møller, Lene Rantala, Christina Roslyng, Gitte Sunesen, Mette Vestergaard, Line Daugaard, Natasja Dybmose, Anja Nielsen, Louise Pedersen, Maja Grønbek, Pernille Hansen.

Sommer-OL 2000 (Vinder)[11]

Camilla Andersen, Tina Bøttzau, Karen Brødsgaard, Katrine Fruelund, Maja Grønbæk, Anette Hoffman, Lotte Kiærskou, Tonje Kjærgaard, Janne Kolling, Anja Nielsen, Lene Rantala, Christina Roslyng, Mette Vestergaard, Rikke Petersen, Karin Mortensen.

EM i 2000 (10.-plads)

Line Daugaard, Merethe Hansen, Pernille Hansen, Lotte Kiærskou, Karin Mortensen, Anja Nielsen, Louise Pedersen, Rikke Schmidt, Lene Rantala, Christina Roslyng, Mette Vestergaard, Rikke Hørlykke Jørgensen, Pernille Jørgensen, Majken Larsen, Rikke Skov, Winnie Mølgaard.

VM i 2001 (4.-plads)[12]

Kristine Andersen, Line Daugaard, Katrine Fruelund, Christina Roslyng, Pernille Hansen, Rikke Hørlykke, Lotte Kiærskou, Karin Mortensen, Louise Pedersen, Lene Rantala, Rikke Schmidt, Mette Vestergaard, Josephine Touray, Heidi Johansen, Ditte Andersen, Mette Melgaard.

EM i 2002 (Vinder)[13]

Ditte Andersen, Kristine Andersen, Karen Brødsgaard, Line Daugaard, Katrine Fruelund, Christina Roslyng Hansen, Heidi Johansen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Karin Mortensen, Winnie Mølgaard, Lene Rantala, Josephine Touray, Mette Vestergaard, Trine Jensen, Camilla Thomsen, Louise Nørgaard.

VM i 2003 (13.-plads)[14]

Karen Brødsgaard, Line Daugaard, Katrine Fruelund, Christina Roslyng Hansen, Heidi Johansen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Karin Mortensen, Lene Rantala, Rikke Schmidt, Rikke Skov, Camilla Thomsen, Josephine Touray, Lise Knudsen, Rikke Nielsen, Anne Petersen, Tine Ladefoged.

Sommer-OL 2004 (Vinder)[15]

Kristine Andersen, Karen Brødsgaard (anfører), Line Daugaard, Katrine Fruelund, Trine Jensen, Rikke Hørlykke Jørgensen, Lotte Kiærskou, Karin Mortensen, Louise Nørgaard, Rikke Petersen-Schmidt, Rikke Skov, Camilla Thomsen, Josephine Touray, Mette Vestergaard, Henriette Mikkelsen.

EM i 2004 (Andenplads)[16]

Karen Brødsgaard (anfører), Rikke Hørlykke Jørgensen, Lise Knudsen, Henriette Mikkelsen, Karin Mortensen, Winnie Mølgaard, Rikke Nielsen, Louise Bager Nørgaard, Anne Petersen, Rikke Schmidt, Rikke Skov, Camilla Thomsen, Josephine Touray, Laura Danielsen, Mette Sjøberg, Lene Tobiasen.

VM i 2005 (4.-plads)[17]

Ditte Andersen, Karen Brødsgaard (anfører), Katrine Fruelund, Rikke Hørlykke Jørgensen, Lise Knudsen, Karin Mortensen, Rikke Nielsen, Rikke Schmidt, Mette Sjøberg, Josephine Touray, Mette Vestergaard, Jane Wangsøe, Kristina Bille Hansen, Louise Mortensen, Lene Lund Nielsen, Lene Thomsen.

EM i 2006 (11.-plads)[18]

Kristina Bille-Hansen, Louise Bager Due, Katrine Fruelund, Henriette Rønde Mikkelsen (anfører), Karin Mortensen, Louise Mortensen, Lene Lund Nielsen, Rikke Nielsen, Rikke Schmidt, Mette Sjøberg, Rikke Skov, Lene Thomsen, Trine Troelsen, Anette Bonde Christensen, Malene Dalgaard, Kamilla Kristensen, Louise Svalastog.

EM i 2008 (11.-plads)[19][20]

Kamilla Kristensen, Henriette Mikkelsen, Karin Mortensen, Louise Mortensen, Lene Lund Nielsen, Rikke Skov (anfører), Josephine Touray, Trine Troelsen, Gitte Aaen, Mie Augustesen, Camilla Dalby, Katrine Fruelund, Lotte Grigel, Maibritt Kviesgaard, Lærke Møller, Christina Pedersen, Susan Thorsgaard.

VM i 2009 (5.-plads)

Christina Pedersen, Karin Mortensen, Mie Augustesen, Maibritt Kviesgaard, Louise Bæk Pedersen, Louise Mortensen, Trine Troelsen, Lærke Møller, Camilla Dalby, Line Jørgensen, Lene Lund Høy Karlsen , Kamilla Kristensen, Mette Melgaard, Christina Krogshede, Mette Iversen Sahlholdt, Susanne Kastrup, Pernille Larsen, Kristina Kristiansen.

EM i 2010 (4.-plads)[21]

Mie Augustesen, Camilla Dalby, Line Jørgensen, Kamilla Kristensen, Maibritt Kviesgaard, Pernille Larsen, Mette Melgaard, Karin Mortensen, Lærke Møller, Rikke Skov, Trine Troelsen, Susan Thorsgaard, Berit Kristensen, Ann Grete Nørgaard, Christina Krogshede, Christina Pedersen.

VM i 2011 (4.-plads)

Mette Melgaard, Maibritt Kviesgaard, Susan Thorsgaard, Christina Krogshede, Karin Mortensen, Pernille Larsen, Christina Pedersen, Christina Pedersen, Line Jørgensen, Kristina Kristiansen, Trine Troelsen, Ann Grethe Nørgaard, Louise Svalastog Spellerberg, Kristina Bille Hansen, Sandra Toft, Maria Fisker, Louise Burgaard, Stine Jørgensen

Sommer-OL 2012 (gik ikke videre fra gruppen)
[22]

Mette Melgaard, Susan Thorsgaard, Mie Augustesen, Camilla Dalby, Christina Krogshede, Karin Mortensen, Marianne Bonde, Pernille Holst Larsen, Christina Pedersen, Louise Burgaard, Line Jørgensen, Trine Troelsen, Ann Grete Nørgaard, Berit Kristensen, Rikke Skov

EM i 2012 (5.-plads)

Sandra Toft, Cecilie Greve, Mie Augustesen, Ann Grete Nørgaard, Louise Lyksborg, Kristina Bille, Louise Burgaard, Line Jørgensen, Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Pernille Holst Larsen, Stine Jørgensen, Sofie Bloch-Sørensen, Susan Thorsgaard, Marianne Bonde, Mette Gravholt

VM i 2013 (3.-plads)
[23]

Cecilie Greve, Rikke Poulsen, Ann Grete Nørgaard, Maria Fisker, Trine Østergaard, Maibritt Kviesgaard, Susan Thorsgaard, Mette Gravholt, Marianne Bonde, Stine Jørgensen, Pernille Holst Holmsgaard, Anne Mette Hansen, Jane Schumacher, Kristina Kristiansen, Line Jørgensen, Louise Burgaard

EM i 2014 (8.-plads)

Rikke Poulsen, Sandra Toft, Maria Fisker, Ann Grete Nørgaard, Trine Østergaard, Maibritt Kviesgaard, Louise Svalastog Spellerberg, Mette Gravholt, Susan Thorsgaard, Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Stine Jørgensen, Pernille Holst Holmsgaard, Anne Mette Hansen, Louise Burgaard, Line Jørgensen, Lærke Møller

VM i 2015 (6.-plads)

Rikke Poulsen, Sandra Toft, Maria Fisker, Ann Grete Nørgaard, Trine Østergaard, Anne Mette Pedersen, Mette Gravholt, Stine Bodholdt Nielsen, Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen, Pernille Holmsgaard, Rikke Skov, Louise Burgaard, Line Jørgensen (Indskiftet: Anna Sophie Okkels og Mette Iversen Sahlholdt)

EM 2016 (4.-plads)

Sandra Toft, Maria Fisker, Fie Woller, Trine Østergaard, Louise Svalastog Spellerberg, Stine Bodholt Nielsen, Kathrine Heindahl, Kristina Kristiansen, Lotte Grigel, Stine Jørgensen, Anna Sophie Okkels, Anne Mette Hansen, Line Haugsted, Mette Tranborg, Anne Cecilie la Cour, Althea Reinhardt

VM 2017 (6.-plads)

Sandra Toft, Althea Reinhardt, Fie Woller, Maria Fisker, Trine Østergaard, Sarah Iversen, Rikke Iversen, Kathrine Heindahl, Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Stine Jørgensen, Lotte Grigel, Kristina Kristiansen, Line Jørgensen, Louise Burgaard, Mette Tranborg, Stine Bodholt Nielsen

EM 2018

Sandra Toft, Althea Reinhardt, Fie Woller, Lærke Nolsøe, Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Anne Mette Hansen, Mie Højlund, Nadia Offendal, Stine Jørgensen, Mette Tranborg, Anne Cecilie la Cour, Trine Østergaard, Mathilde Hylleberg, Stine Bodholt, Kathrine Heindahl, Sarah Iversen

Landsholdstrænere[redigér | redigér wikikode]

Danmarks har haft landholdstrænere siden 1946.[24]

Statistik[redigér | redigér wikikode]

     Angiver at spilleren stadig er aktiv

Turneringsoversigt[redigér | redigér wikikode]

VM[redigér | redigér wikikode]

Danmarks placeringer ved VM-slutrunderne:

VM Danmarks placering Værtsland
1957 Nr. 5 Jugoslavien
1962 Silver medal icon.svg Nr. 2 Rumænien
1965 Nr. 5 Vesttyskland
1971 Nr. 6 Holland
1973 Nr. 7 Jugoslavien
1975 Nr. 9 Sovjetunionen
1978 Ikke kvalificeret (a) Tjekkoslovakiet
1982 Ikke kvalificeret (b) Ungarn
1986 Ikke kvalificeret (c) Holland
1990 Nr. 10 Sydkorea
1993 Silver medal icon.svg Nr. 2 Norge
1995 Bronze medal icon.svg Nr. 3 Østrig / Ungarn
1997 Gold medal icon.svg Nr. 1 Tyskland
1999 Nr. 6 Norge / Danmark
2001 Nr. 4 Italien
2003 Nr. 13 Kroatien
2005 Nr. 4 Rusland
2007 Ikke kvalificeret Frankrig
2009 Nr. 5 Kina
2011 Nr. 4 Brasilien
2013 Bronze medal icon.svg Nr. 3 Serbien
2015 Nr. 6 Danmark
2017 Nr. 6 Tyskland
Noter:
 • (a) Nr. 6 ved B-VM 1977
 • (b) Nr. 8 ved B-VM 1981, nr. 7 ved B-VM 1983, nr. 13 ved B-VM 1985
 • (c) Nr. 2 ved C-VM 1986, nr. 6 ved B-VM 1987, nr. 7 ved B-VM 1989

Sommer-OL[redigér | redigér wikikode]

EM[redigér | redigér wikikode]

Danmarks placeringer ved EM-slutrunderne:

EM Danmarks placering Værtsland
EM 1994 Gold medal icon.svg Nr. 1 Tyskland
EM 1996 Gold medal icon.svg Nr. 1 Danmark
EM 1998 Silver medal icon.svg Nr. 2 Holland
EM 2000 Nr. 10 Rumænien
EM 2002 Gold medal icon.svg Nr. 1 Danmark
EM 2004 Silver medal icon.svg Nr. 2 Ungarn
EM 2006 Nr. 11 Sverige
EM 2008 Nr. 11 Makedonien
EM 2010 Nr. 4 Danmark / Norge
EM 2012 Nr. 5 Serbien
EM 2014 Nr. 8 Ungarn / Kroatien
EM 2016 Nr. 4 Sverige
EM 2018 Nr. 8 Frankrig

Andre turneringer[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ NewsDetails
 2. ^ "DHF er klar til at trække kvindelandshold". Politiken. 2011-03-31. 
 3. ^ "Pytlick må udtage 42-årig og otte debutanter". Politiken. 2011-04-03. 
 4. ^ Truppen til kvindernes VM i Japan er udtaget. Dansk Håndbold Forbund. Hentet 18. oktober 2019. 
 5. ^ "Rundt om 1993-finalen". Ekstra-Bladet. 3. december 2013. Hentet 27. oktober 2017. 
 6. ^ EURO 1994. European Handball Federation. Hentet 2009-03-13.  (engelsk)
 7. ^ Denmark Handball at the 1996 Atlanta Summer Games. Sports Reference LLC. Hentet 2009-03-12. (engelsk)
 8. ^ EURO 1996. European Handball Federation. Hentet 2009-03-13. (engelsk)
 9. ^ 1997 - Germany. International Handball Federation. Hentet 2009-03-13. (engelsk)
 10. ^ EURO 1998. European Handball Federation. Hentet 2009-03-13. (engelsk)
 11. ^ Denmark Handball at the 2000 Sydney Summer Games. Sports Reference LLC. Hentet 2009-03-12. (engelsk)
 12. ^ VM Italien 2001. Dansk Håndbold Forbund. Hentet 2009-03-14.   (Website ikke længere tilgængelig)
 13. ^ EURO 2002. European Handball Federation. Hentet 2009-03-13. (engelsk)
 14. ^ VM Kroatien 2003. Dansk Håndbold Forbund. Hentet 2009-03-14.   (Website ikke længere tilgængelig)
 15. ^ Denmark Handball at the 2004 Athens Summer Games. Sports Reference LLC. Hentet 2009-03-12. (engelsk)
 16. ^ EURO 2004. European Handball Federation. Hentet 2009-03-13. (engelsk)
 17. ^ Denmark team roster – Russia 2005. International Handball Federation. Hentet 2009-03-14. (engelsk)
 18. ^ Official Delegation - Team Denmark. European Handball Federation. Hentet 2009-03-14. 
 19. ^ Official squads - Women's EURO 2008 - DEN. European Handball Federation. december 2008. Hentet 2009-03-12. 
 20. ^ Danes Loses Star. European Handball Federation. Hentet 2009-03-12. (engelsk)
 21. ^ Team roster. EHF. 2010-12-16. Hentet 2011-12-07. (engelsk)
 22. ^ "Denmark team roster". london2012.com. 19. juli, 2012. Arkiveret fra originalen 2012-12-04.  (engelsk)
 23. ^ "Breaking news: Anne Mette Hansen udtaget til VM-truppen!". ajax.dk. 2013-11-22. Hentet 2013-12-04. 
 24. ^ Dame-A landstrænere gennem årene. DHF. Hentet 2014-01-13. 
 25. ^ Flest spillede DA-landskampe. DHF. Arkiveret fra originalen 24. juni 2009. Hentet 2009-07-25. 
 26. ^ Flest scorede mål i DA-landskampe. DHF. Arkiveret fra originalen 26. juli 2009. Hentet 2009-07-25. 
 27. ^ Møbelringen Cup 2005 (norsk). Norges håndboldforbund. Hentet 29, december, 2008. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Foregående: Årets sportsnavn
1993
Efterfølgende:
Jesper Bank, Jesper Seier og Steen Secher Kvindehåndboldlandsholdet
Foregående: Årets sportsnavn
1994
Efterfølgende:
Kvindehåndboldlandsholdet Mette Jacobsen
Foregående: Årets sportsnavn
2000
Efterfølgende:
Camilla Martin Thomas Bjørn