Lake Clark National Park and Preserve

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lake Clark National Park
Lake Clark og Chigmit Mountains
Ligger i USA
Område Alaska
Nærmeste by Anchorage
Areal 16.308 km²
Oprettet 1980
Årligt besøgstal 5.000

Lake Clark National Park and Preserve er en nationalpark i det sydvestlige Alaska i USA, etableret 1980 i henhold til Alaska National Interest Lands Conservation Act. Nationalparken rummer mange vandløb og søer, der er vigtige for laksefiskeriet i Bristol Bay. Nationalparken giver mulighed for stor variation indenfor fritidsaktiviteter hele året rundt.

Lake Clark National Parks beliggenhed

Lake Clark er blevet kaldt for "essensen af Alaska", da den er samlet i et relativt lille område på Alaskahalvøen, sydvest for Anchorage, med en del egenskaber der ikke findes samlet i andre af Alaskas nationalparker; sammenløbet af de tre bjergkæder – Alaska Range fra nord, Aleutian Range fra syd og parkens egen barske Chigmit-bjergene, to aktive vulkaner – Mount Iliamna og Redoubt, en kystlinje med regnskov i øst, en højslette med tundra i vest samt turkisblå søer.

Der fører ikke nogen veje til nationalparken, og der er kun adgang ved hjælp af mindre flyvemaskiner. Nationalparken er en af de mindst besøgte i National Park Service-systemet af parker, hvor gennemsnittet af besøgende kun udgør lidt over 5.000 om året.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

USA's geografiSpire
Denne artikel om USA's geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 60°58′N 153°25′V / 60.967°N 153.417°V / 60.967; -153.417