Landsarkiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Landsarkiv var i Danmark indtil 2014 betegnelsen for et landsdelsarkiv under Statens Arkiver. Den 1. oktober 2014 blev Statens Arkiver omorganiseret og fik i stedet navnet Rigsarkivet efter organisationens hovedarkiv i København. Ved samme lejlighed forsvandt betegnelsen landsarkiv.[1]

Landsarkivernes formål, der videreføres i den nye organisation, er at indsamle og opbevare arkivalier fra landsdelens myndigheder. Dvs. amter, kommuner, stifter, retskredse m.v. I et vist omfang modtager arkiverne også arkivalier fra private, f.eks. godsarkiver. De fire landsarkiver i Danmark var følgende:

På arkiverne opbevares bl.a. kirkebøger, tingbøger, skifteprotokoller og fæsteprotokoller fra arkivernes område. Derudover har hvert arkiv på sin læsesal samlinger af mikrofiche og mikrofilm med bl.a. kirkebøger og folketællinger fra hele landet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en virksomhed kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.