Laurids Skaus Gade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
Laurids Skaus Gade.

Laurids Skaus Gade er en lille gade på Nørrebro, nær grænsen til Frederiksberg. Gaden løber fra Ågade til Rantzausgade og er ca. 150 m lang.

Gaden fik sit navn efter Laurids Skau (1825-1864). Laurids Skau var gårdmand og sønderjysk politiker og fortaler for danskheden og danskernes leder i Slesvigs Stænderforsamling.

Gaden ligger ud til "Det grønne cykelrutenet", som ligger i det gamle jernbanetracé for banen mellem Frederiksberg og Nørrebro, hvoraf en del senere blev til Nørrebroparken, lige op ad cykelbroen over Ågade.

Historien fortæller at på et af gadeskiltene stod der L. Skaus Gade, og da der, dengang, langs gaden ud til jernbanen var plantet et hegn med træer og buske med smutgange, hvor det var muligt at gemme sig, blev gaden også kaldet "elskovsgaden". Meget passende, mente nogle, da Laurids Skau var kendt som en stor dameven.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Københavns kommuneSpire
Denne artikel om geografi i Københavns Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 55°41′15.23″N 12°32′40.85″Ø / 55.6875639°N 12.5446806°Ø / 55.6875639; 12.5446806