Spring til indhold

Laust Sonne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Laust Sonne
Ilosaarirock 2012
Information
Født11. december 1974 (49 år)
OprindelseFrederiksberg, Danmark Danmark
StatsborgerKongeriget Danmark Rediger på Wikidata
GenreHård rock, artrock, jazz
BeskæftigelseTrommeslager Rediger på Wikidata
Instrumenter
Trommer, vibrafon, keyboard, guitar, saxofon, sang
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Laust Sonne (født 11. december 1974), dansk trommeslager og musikalsk "alt-mulig-mand". Han har været kæreste med den danske sangerinde Dicte, som han også har en søn og en datter med. Han er kendt for at være meget bevidst om mode og tøj og at have en noget særegen stil.

Laust Sonne har medvirket i en lang række projekter på den danske rockscene, ligesom han har udgivet to albums med sit eget band Dear, hvor han er forsanger. Derudover er han trommeslager og guitarist i bandet Bugpowder, har spillet sammen med Tim Christensen, og er trommeslager i det anerkendte danske rockband D-A-D.

Som barn fik Laust Sonne et trommesæt til deling med sin storebroder Kristoffer Sonne (som blandt andet har spillet trommer for Hanne Boel). I 1994 flyttede han til London og dannede bandet Butterfly Species sammen med Kira Skov og guitaristen Eve. De flyttede senere til Los Angeles, men bandet gik i opløsning i 1999. Da Peter Lundholm forlod D-A-D overtog han pladsen som trommeslager på den betingelse, at han også kunne have sine soloprojekter ved siden af.

Laust Sonne har som solokunstner kontrakt med Copenhagen Records og havde et hit med sangen Spell On You i 2008.

Priser[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]