D-A-D

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se DAD.
D-A-D
D-A-D - Ilosaarirock 2012 1.jpg
D-A-D på Ilosaarirock Festival 2012
Information
Pseudonym Disneyland After Dark, D:A:D, D.A.D.
Oprindelse København, Danmark Danmark
Genre Hård rock, cowpunk, Glam metal.
Aktive år 1982–nu
Pladeselskab Mermaid (2011–nu)
EMI (1991–2009)
Medley (1989–1991)
Mega (1985–1987)
Warner Bros. (USA) (1989–1992)
Medlemmer Jesper Binzer
Jacob Binzer
Stig Pedersen
Laust Sonne
Tidligere medlemmer Lene Glumer
Peter Lundholm Jensen
Eksterne henvisninger
http://www.d-a-d.dk/

D-A-D er en dansk rockgruppe, der blev dannet i 1982 af Jesper Binzer (vokal/rytme-guitar), Stig Pedersen (bas/back-up vokal) og Peter Lundholm Jensen (trommer) under navnet Disneyland After Dark.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Stig Pedersen var manden der tog initiativ til hele grundlæggelsen af D-A-D, da han ringede til Jesper Binzer for at høre om de skulle lave et band. I begyndelsen var Pedersens daværende kæreste Lene Glumer også med i bandet som sanger. Hun forlod dog gruppen efter den første koncert 3. december samme år. Bandet udviklede deres egen særlige country-agtige lyd (cowpunk), men manglede stadig noget. Det fandt de i Jespers yngre bror Jacob Binzer (guitar), som kom med til en koncert den 3. marts 1984 og derefter langsomt blev en fast del af bandet. Således opfatter de fire medlemmer den 3. marts 1984 som deres fødselsdag, da de der for første gang spillede sammen offentligt. Den 18. april 1985 optræder de i ungdomsprogrammet Kajplads 114 – Ungdomskanalen med nummeret "Up, up over the mountain top".

Debutalbummet Call Of The Wild blev sendt på gaden i 1986, men gennembruddet skete tre år senere med albummet No Fuel Left For The Pilgrims, og samme år fik gruppen en pladekontrakt med Warner i USA.

I forbindelse med udgivelserne i USA skiftede gruppen navn for at undgå en konflikt med Disney. Først blev navnet forkortet til akronymet D.A.D., og senere via D:A:D til det nuværende D-A-D. Dette skift symboliserede endvidere en ny start for bandet.

I 1998 stoppede trommeslager Peter Lundholm Jensen og blev i 1999 erstattet af Laust Sonne, da førstnævnte ønskede at forfølge en karriere som ingeniør. D-A-D's musik kan bedst beskrives som melodisk hård rock.

Medlemmer[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: D-A-Ds diskografi.
Studiealbum

Psychopatico ( Live album ) (2001)

Turnéer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]