Lecia & Lucienne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lecia & Lucienne
Oprindelse Danmark
Genre Pop
Aktive år 1961 - ca. 1981
Associeret med Laban
Medlemmer Lecia Jønsson
Lucienne Jønsson

Lecia og Lucienne var en dansk duo bestående af søstrene Lecia Sundstrøm Jønsson (Født 1948) og Lucienne Sundstrøm Holritz (født 1951) Født: Sundstrøm Hansen.

Duoen startede ved en amatørkonkurrence på Damhuskroen i Rødovre, i Egon Hagensens amatørunderholdning, Underholdningsbussen 1961.[1] Herefter turnerede de og deltog i et hav af amatørkonkurrencer og vandt ikke mindre end 43 på bare to år. I årene '63-'64 optrådte de sammen med The Treffters, som havde Peter Belli som forsanger. I 1964 udkom deres første album, med to sange skrevet af Otto Brandenburg og Nat Russel. Pigerne blev i 1965 engageret som korpiger til Johnny Reimar og The Scarlets, og overtog i august 1965 Johnny Reimars plads som forsangere i The Scarlets, der nu kunne tage et større internationalt repertoire på programmet. The Scarlets indspillede flere plader, hvor specielt skal nævnes indspilnngerne fra 1969, den amerikanske komponist, Jim Webbs, smukke sang, Wichita Lineman. Deltog i Dansk Melodi Grand Prix både i 1979 og 1980, hvor de sang sangen Bye-Bye skrevet af Keld Heick og Tommy Seebach.[2] Herefter gik duoen hver til sit, og Lecia startede efterfølgende i duoen Laban, sammen med Ivan Pedersen.

Kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ [1]
  2. ^ "DK-rock gruppe:Lecia & Lucienne". Arkiveret fra originalen 26. december 2003. Hentet 26. december 2003. 
MusikgruppeSpire
Denne artikel om en dansk musikgruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.