Spring til indhold

Leif Sylvester Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Leif Sylvester Petersen
Personlig information
Født18. april 1940 (84 år) Rediger på Wikidata
København, Kongeriget Danmark Rediger på Wikidata
NationalitetDanmark Dansk
Politisk partiDanmarks Kommunistiske Parti Rediger på Wikidata
ForældreSvend Børge Villemann Petersen og Gerda Elly Christensen
ÆgtefælleIngelise Tofte Rasmussen (1960-1979)
Eva Becker Madsen (1985-1991)
bofælle: Kira Polack Wickstrøm (1991-)
BeskæftigelseKunstmaler, billedhugger, sanger, skuespiller Rediger på Wikidata
RollerTom Lund i tv-serien TAXA
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Leif Sylvester Petersen (født 18. april 1940 i København) er en dansk kunstmaler, grafiker, musiker og skuespiller. Han er oprindeligt udlært som tømrer, men har sideløbende arbejdet som udøvende musiker og kunstner.

Debuten skete sidst i 1960'erne, da han på kunstnernes efterårsudstilling blev dybt skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Det samme var Erik Clausen og sammen begyndte de at udstille på gaderne og efterhånden også at optræde med samfundssatirisk gøgl. Sylvester blev ved at lave billedkunst, men samtidig blev han mere involveret i teater og musik. Clausen & Petersen lavede en række plader og Sylvester dannede bandet Sylvester og Svalerne, som også udgav flere plader.

Han lever i dag af sin kunst, men medvirker en sjælden gang imellem i film. Senest har han udstillet på Sophienholm. Blandt hans udsmykninger i det offentlige rum er bronze-skulpturen "Det var det" (2002) på Sylvester-Petersens familiegravsted på Assistens Kirkegård i København. Han har galleriet Python, som har adresse i det indre København.

Leif Sylvester Petersen tog sit scenenavn Sylvester som rigtigt navn, efter at være blevet forvekslet med forfatteren Leif Petersen (født 1934).

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Tv-serier[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi