Leif Sylvester Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Leif Sylvester Petersen
Leif-sylvester-CV-1.jpg
Personlig information
Fødselsdato 18. april 1940Rediger på Wikidata
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Forældre Svend Børge Villemann Petersen og Gerda Elly Christensen
Ægtefælle Ingelise Tofte Rasmussen (1960-1979)
Eva Becker Madsen (1985-1991)
bofælle: Kira Polack Wickstrøm (1991-)
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, sanger, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Leif Sylvester Petersen (født 18. april 1940 i København) er en dansk kunstmaler, grafiker, musiker og skuespiller. Han er oprindeligt udlært som tømrer, men har sideløbende arbejdet som udøvende musiker og kunstner.

Debuten skete sidst i 1960'erne, da han på kunstnernes efterårsudstilling blev dybt skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Det samme var Erik Clausen og sammen begyndte de at udstille på gaderne og efterhånden også at optræde med samfundssatirisk gøgl. Sylvester blev ved at lave billedkunst, men samtidig blev han mere involveret i teater og musik. Clausen&Petersen lavede en række plader og Sylvester dannede bandet Sylvester og Svalerne, som også udgav flere plader. Han lever i dag af at sin kunst, men medvirker en sjælden gang imellem i film. Senest har han udstillet på Sophienholm. Blandt hans udsmykninger i det offentlige rum er bronze-skulpturen "Det var det" (2002) på Sylvester-Petersens familiegravsted på Assistens Kirkegård i København.

Han har galleriet Python, som har adresse i det indre København.

Leif Sylvester Petersen tog sit scenenavn Sylvester som rigtigt navn, efter at være blevet forvekslet med forfatteren Leif Petersen (født 1934).

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

  • Taxa (Tv-serie) (1997-1999)
  • Rita (2012)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Leif Sylvester Petersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.