Linie 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Linje 3)
Gå til: navigation, søg

Linie 3 er en gruppe bestående af tre danske komikere: Thomas Eje, Preben Kristensen og Anders Bircow. Deres shows er en blanding af musikalske og komiske indslag, og de benytter ofte den hvide (seriøse) klovn (Preben Kristensen) og de to andre, som er useriøse og prøver at sabotere den hvide klovns anstrengelser på at være seriøs.

Anders Bircow, Preben Kristensen og Thomas Eje mødte hinanden på Aarhus Teater i 1979, hvor de hurtigt udviklede en særlig kemi og humor sammen. De dannede Linie 3 og debuterede den 21. juni samme år med Show for Sjov på Jacobs BBQ i Aarhus. Der var egentlig kun plads til 50 gæster, men tit var besøgstallet næsten det dobbelte. Showet blev så populært, at de fik mulighed for at optræde i TV, og alle døre stod nu åbne for de tre talenter, der blev udråbt til den nye generation af danske entertainere. Kort efter blev de en del af underholdningsprogrammet TV i teltet, hvor de fik en fremtrædende rolle med deres unikke blanding af stand-up, revy, show og sang. Efter de første shows i 1979 lavede Linie 3 igennem en lang årrække flere shows rundt om i landet, og det har betydet, at Linie 3 har ligget nr. 1 på listen over flest solgte billetter. Dette skete blandt andet under deres 25 års jubilæumsshow i 2004. Linie 3 meddelte den 24. marts 2011, at de igen ville genopstå med et nyt show i Glassalen den 12. april 2012. Dagen efter billetfrigivelsen meddelte Linie 3, at der allerede var udsolgt til de to første shows, som blev afholdt i 2012. På en dag blev der solgt 10.000 billetter til deres nye show "Linie 3 live".

Historie[redigér | redigér wikikode]

Linie 3 blev dannet i 1979 i Århus og har optrådt med en række shows siden da:

Det er værd at bemærke, at lydudgivelserne af de forskellige shows oftest var uddrag af forskellige opførelser af det samme show eller en anden opførelse end videoudgaven.

Andet[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Linie 3's officielle hjemmeside

Kunst og kultur Stub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.