Lostprophets

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lostprophets ved Pinkpop i Holland i 2007

Lostprophets var et metal/rock/alternative band fra det sydlige Wales. Bandet blev dannet i 1997 af sangeren Ian Watkins som i november 2013 blev idømt 29 års fængsel for pædofili, heriblandt misbrug af børn helt ned til 1 år. Ian tilstod med det samme disse anklager, højst sandsynligt fordi der fandtes videomateriale af nogle af overgrebene.

Bandet bekendte sig ellers til livsstilen Straight Edge hvor der tages afstand fra narkotika, alkohol og cigaretter. Bandet tog endvidere afstand fra sex med andre end en fast partner. Det kom dog også frem at Ian havde massive problemer med alkohol og stoffer, og at han (dog efter aftale med sin kæreste), havde sex med mange andre end hende. De andre medlemmer i bandet tager i dag afstand fra Ian, og bruger ikke længere LostProphets navnet.

De øvrige medlemmer af bandet er bassisten (senere guitarist) Mike Lewis, trommeslageren Mike Chiplin og guitaristen Lee Gaze. Bandet hed Lozt Prophetz indtil 1999, da de skiftede navn til Lostprophets. De har bl.a. lavet det engelske soundtrack til Spider-Man-serien. De nåede at udgive fem studie albums, den sidste blev "Weapons fra den 2012.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Musikgruppe Stub
Denne artikel om en musikgruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.