Lotte Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Lotte Hansen (født 4. maj 1972) er en dansk cand.scient.pol. og journalist samt politisk kommentator. Hun er administrerende direktør i kommunikationsbureauet Hansen Agenda, som hun startede selvstændigt i 2010.

Hansen er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet og har efterfølgende taget en tillægsuddannelse i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Som nyuddannet blev hun i 2000 pressesekretær i By- og Boligministeriet under Jytte Andersen og senere Lotte Bundsgaard. Ved regeringsskiftet i 2001 blev hun pressesekretær i Økonomi- og Erhvervsministeriet under Bendt Bendtsen. Hun skiftede i 2002 til en stilling som politisk journalist på Dagen. Da avisen lukkede efter blot 40 dage, flyttede hun til Berlin og blev journalist ved Welt am Sonntag, ligesom hun via sit eget firma skrev freelance for bl.a. Ugebrevet A4 og Jyllands-Posten. Hjemvendt til Danmark i 2004 blev hun pressechef i Forbrugerrådet. Op til folketingsvalget i februar 2005 fik DR2-programmet Jersild & Spin, hvor Hansen sammen med Jens Olaf Jersild kommenterede valgkampen. Senere blev der lavet nye sæsoner af programmet.

I 2006 blev Lotte Hansen strategisk-politisk presserådgiver i kommunikationsfirmaet Advice og i 2007 erhvervsredaktør på Politiken. Efter igen at have været selvstændig i en periode, blev hun i marts 2008 udnævnt til ny direktør med ansvar for public affairs i kommunikationsvirksomheden GCI Mannov. I 2010 startede Lotte Hansen kommunikationsbureauet HansenPR, der senere skiftede navn til Hansen Agenda. Firmaet har i dag 8 ansatte.

Lotte Hansen fungerer desuden som foredragsholder og ekstern lektor ved Journalisthøjskolen.

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Lotte Hansen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.