Ludacris

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ludacris
Ludacris Midtown.jpg
Ludacris i 2012.
Information
Pseudonym Luda
Født Christopher Brian Bridges
11. september 1977 (45 år)
Champaign, Illinois, USA
Champaign, Illinois, USA Rediger på Wikidata
Oprindelse Atlanta, Georgia, USA
Beskæftigelse Rapper, skuespiller
Aktive år 1997–i dag
Pladeselskab Disturbing tha Peace, Def Jam, Def Jam South

Ludacris (født Christopher Brian Bridges den 11. september 1977 i Champaign, Illinois) er en amerikansk rapper og skuespiller. Han er fætter til R&B-artisten Monica, og har vundet tre Grammy Award i løbet af sin karriere. Han flyttede til Atlanta i Georgia hvor han til sidst blev kendt, først som radio-DJ og så som en af de mest berømte rappere fra sydstatene. Sammen med sin manager, Chaka Zulu, grundlagde han Disturbing tha Peace, et pladesleskab, der blev distribueret af Def Jam Recordings. Ludacris har solgt over 13 millioner album bare i USA.

Hans foreløbige sidste album, Release Therapy, indeholder hit-singlerne "Money Maker" og "Runaway Love". I "Runaway Love" synger han med Mary J. Blige. Sangen handler om det at mange børn i USA løber hjemmefra. I hvert af de tre vers fortæller Ludacris om tre piger: Lisa, Nicole og Erica, som alle har problemer med familien, og løber hjemmefra.

Theater of the Mind er Ludacris' sjette album, som blev udgivet i 2008.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg