Lufthansa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lufthansa
IATA
LH
ICAO
DLH
Callsign
LUFTHANSA
Grundlagt 1926 (som Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft), genstartet 1954
Hoved-
flyvepladser
Bonusprogram Miles & More
Lounge HON / Senator Lounge
Alliance Star Alliance
Antal fly 276 (+ 166 bestilt + 90 optioner)
Destinationer 209 i 81 lande (Juni 2008)
Slogan There's no better way to fly.
Hovedkontor Köln, Tyskland
Nøglepersoner Jürgen Weber (tidligere chef), Wolfgang Mayrhuber (Adm. direktør), Stefan Lauer, Stephan Gemkow (finansdirektør)
Hjemmeside http://www.lufthansa.com
Lufthansa Building
Et Lufthansa Boeing 737-300 fly

Deutsche Lufthansa AG er det tyske nationale flyselskab og Europas næststørste efter Air France-KLM med 50 mio. passagerer i 2004. Selskabet er et af de stiftende medlemmer i samarbejdet Star Alliance.

Lufthansa blev stiftet i 1926 med hovedkvarter i Köln efter en fusion af "Deutsche Aero Lloyd" (ejet af bl.a. rederierne Hapag og Norddeutscher Lloyd) og "Junkers Luftverkehr" (ejer af flyproducenten Junkers). Selskabets officielle navn var dengang "Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft". Navnet blev ændret til Lufthansa i 1933. Fra starten havde selskabet 126 fly og voksede støt i årerne frem til 2. verdenskrig. Under krigen blev stort set alle flyvninger dog suspenderet.

Efter krigen gik selskabet i betalingsstandsning og til sidst konkurs. Det vesttyske trafikministerium besluttede dog i begyndelsen af 1950'erne at starte firmaet igen, og flyvningerne begyndte d. 1. april 1955. Østtyskland valgte at starte et nye flyselskab samtidigt, og det fik samme navn. Derfor fløj der en overgang to flyselskaber med navnet Lufthansa. Striden om navnet blev dog afgjort efter et stykke tid. – Men Lufthansa fik aldrig lov til at flyve til Berlin under den kolde krig. Det østtyske Lufthansa ændrede i 1958 navnet til Interflug. I 1991 lukkede selskabet.

Lufthansa ejer i dag en række luftfartsselskaber, herunder det schweiziske flyselskab SWISS og lavprisselskabet Germanwings.

Selskabet har base i Frankfurt Airport.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.