Magleby Kirke (Langeland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Magleby Kirke. (Se også artikler, som begynder med Magleby Kirke)
Magleby Kirke
Magleby kirke (Langeland).JPG
Magleby Kirke
Generelt
Opført Omkring 1100
Geografi
Adresse Kirkeby 18, Magleby,
5935 Bagenkop
Sogn Magleby Sogn
Pastorat Sydlangeland Pastorat
Provsti Langeland-Ærø Provsti
Stift Fyens Stift
Kommune Langeland Kommune
Eksterne henvisninger
sydlangelandpastorat.dk
Oversigtskort

Magleby kirke ligger på det sydligste Langeland og består af et romansk skib, sengotisk langhuskor, våbenhus, ligkapel og tårn. Skibet er en granitkvaderbygning, med begge de oprindelige døre bevaret med fritstående søjler; den nordlige, som er i brug er udvidet, mens den sydlige er tilmuret. Fra et nedbrudt romansk kor ses adskillige kvadermateriale i kirkens yngre murværk, bl.a. en arkadefrise. Det romanske kor blev i sengotisk tid erstattet af et hvælvet langhuskor. Tårnet har været ombygget i to omgange, først i 1762 hvor det fik et højt ottekantet spir, og atter i 1828-29.

Kirkens alterbord har et enkelt panelværk fra o. 1600 og en altertavle med billede, "Bebuddelsen" i italiensk stil i nyrokoko ramme. Den romanske døbefont er af sydfynsk type og prædikestolen er et snitværk i renæssance fra ca. 1630.

kirkegården findes en mindemur over engelske, canadiske og amerikanske flyvere, der blev skudt ned over Langeland under 2. verdenskrig.


Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


KirkeSpire
Denne artikel om en kirke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Religion