Spodsbjerg-Tårs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Færgelejet i Spodsbjerg.

Spodsbjerg-Tårs er en færgerute, der bliver besejlet af LangelandsFærgen.[1] Færgen sejler mellem SpodsbjergLangeland og TårsLolland.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Der har været færgefart mellem Spodsbjerg og Tårs i alt fald siden 1500-tallet, med en færgemand på henholdsvis Langeland og Lolland, hver med eneret på færgefart i én retning. Den 1. oktober 1869 oprettedes "Det forenede Dampskibsselskab for Langeland og Lolland", som etablerede en skibsforbindelse mellem Korsør-Spodsbjerg-Nakskov. Selskabets ejerkreds bestod for størstedelen af folk fra Langeland. I maj 1884 oprettede det konkurrerende selskab "Sydfyenske Dampskibsselskab A/S (SFDS)" ruten Spodsbjerg-Nakskov, hvilket på sigt betød døden for Dampskibsselskabet for Langeland og Lolland.

Den 1. juni 1975 ændrede man ruten til den nuværende Spodsbjerg-Tårs, hvorved man halverede sejltiden fra 90 minutter til 45 minutter.

Ejerskab[redigér | redigér wikikode]

Ruten ejes af Færgen A/S, som er et 50/50 samarbejde mellem Clipper Group og Bornholmstrafikken A/S, efter tidligere at være ejet af Scandlines i perioden 19962008.

M/S Odin Sydfyen der sejler på ruten.

Materiel[redigér | redigér wikikode]

Der er i dag 2 færger, der besejler ruten:

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ www.langelandstrafikken.dk Nyt navn og nyt logo
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.