Marina Ovsjannikova

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ambox currentevent.svgDenne artikel kan blive påvirket af en aktuel begivenhed
Informationerne i artiklen kan blive ændret hurtigt, som begivenheden skrider frem. Indledende nyhedsrapporter kan være upålidelige. De seneste ændringer på denne artikel reflekterer muligvis ikke den mest aktuelle information.
Marina Ovsjannikova

Marina Ovsyannikova 1 (new) (cropped).jpg

Personlig information
Født Марина Владимировна Ткачук Rediger på Wikidata
19. juni 1978 (44 år) Rediger på Wikidata
Odessa, Ukraine Rediger på Wikidata
Bopæl New Moscow[1], Tjetjenien Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Russisk Præsidentiel Akademi af National Økonomi og Offentlig Administration (2001-2005),
Kubans Statslige Universitet for fysisk kultur, sport og turisme (fra 1997) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Redaktør, journalist, filmproducent, tv-producer, redaktør Rediger på Wikidata
Deltog i Protester i Rusland mod krigen i Ukraine, 2022 Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Die Welt (2022-2022), Pervyj kanal (til 2022), GTRK "Kuban"[2] Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Marina Ovsjannikova, fødselsnavn Tkatjuk (russisk: Марина Овсянникова (Ткачук) tr. Marina Ovsjannikova (Tkatjuk) ; født 19. juni 1978 i Odessa) er en russisk tv-producent, der var ansat på Pervyj kanal, Ruslands største tv-kanal.

Den 14. marts 2022, under en tv-optagelse relateret til den russiske invasion af Ukraine i 2022, dukkede hun op bag nyhedsværten, Jekaterina Andrejeva, med en plakat, hvor der stod "Ingen krig" og "Tro ikke på propagandaen". Udsendelsen blev stoppet, og Ovsjannikova blev anholdt af politiet. Optagelsen var efterfølgende ikke tilgængelig for download til den russiske befolkning, hvilket er usædvanligt for tv-kanalen. Hun er blevet sammenlignet med Tankmanden.[3]

Forhåndsindspillet budskab[redigér | rediger kildetekst]

Hun publicerede også en forhåndsindspillet video på internettet:

"Det som sker i Ukraine, er en forbrydelse. Rusland er et aggressorland, og ansvaret for denne aggresion hviler på samvittigheden til kun én person. Denne person er Vladimir Putin. Min far er ukrainer, min mor er russer, og de har aldrig været fjender. Den halskæde jeg har på mig, er et symbol på det faktum at Rusland umiddelbart må afslutte denne krige mod et broderfolk. Og vort broderfolk vil fortsat arbejde for freden. Desværre har jeg brugt de sidste år med at arbejde for Kanal 1 med at lave Kreml-propaganda, og det skammer jeg mig over. Jeg skammer mig over at jeg tillod løgnene blev sendt til TV-skærmene. Jeg skammer mig over at jeg tillod andre at gøre det russiske folk til zombier. Vi var tavse i 2014 da alt dette startede. Vi protesterede ikke da Kreml forgiftede Navalnyj. Vi så passivt til på dette inhumane regime i aktion. Og nu har hele verden vendt os ryggen. Og de næste ti generationer vil ikke kunne vaske skampletten af denne krig mod et broderfolk væk. Vi russere er tænkende og intelligente mennesker. Det ligger alene til os at stoppe galskaben. Protestér. Vær ikke bange for noget. De kan ikke indespærre os alle."[4][5]

Både aktionen og den forklarende video blev spredt på de sociale medier som Telegram og Twitter efter hændelsen. Den blev blandt andet nævnt af Aleksej Navalnyjs talspersoner.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ Navnet er anført på engelsk og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  3. ^ Woman disrupts Russian TV newscast to protest Ukraine invasion, urges viewers 'Don't believe the propaganda!'
  4. ^ "Russian state TV employee interrupts news broadcast, holding 'No war' sign". www.timesofisrael.com (amerikansk engelsk). Hentet 2022-03-14.
  5. ^ "Марина Овсянникова, сотрудница "Первого канала", в эфире программы "Время" появилась с антивоенным плакатом" fra Newsru.co.il (russisk) (via Google omtrent: 'Marina Ovsyannikova, en ansat i Channel One, optrådte live i Vremya-program med en anti-krigsplakat')

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]