Mark David Chapman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mark David Chapman
Født 10. maj 1955 (67 år)
Fort Worth, Texas, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet USA Amerikansk
Bopæl Fort Worth, Attica Correctional Facility, Wende Correctional Facility Rediger på Wikidata
Mor Diane Elizabeth Pease Rediger på Wikidata
Ægtefælle Gloria Chapman Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Columbia High School,
Covenant College Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Fængselsindsat Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Adventist Health Castle Rediger på Wikidata
Fængslet i Attica Correctional Facility, Wende Correctional Facility Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mark David Chapman (født 10. maj 1955 i Texas) er en amerikansk mand, som skød og dræbte det tidligere Beatles-medlem John Lennon den 8. december 1980 uden for John Lennons hjem i New York. Da han havde skudt John Lennon, satte han sig på en bænk og læste i bogen Forbandede Ungdom.[kilde mangler]

Mark Chapman var efter sigende[hvem?] psykisk forvirret. Det siges,[hvem?] han skød John Lennon, fordi han ville have en identitet; blive berømt og ikke bare være "et nul". Det vides,[hvem?] at Chapman hørte stemmer, som han kaldte "små mennesker"[kilde mangler]. Han har en IQ på 121.[1]

Chapman har ved otte lejligheder siden 2000 søgt om prøveløsladelse – alle gange har det været forgæves.[2][3]. Senest i august 2014 hvor det vurderedes at han havde risiko for tilbagefald, og at offerets pårørende havde udtrykt bekymring for deres sikkerhed i tilfælde af hans løsladelse. Han kan først igen ansøge i 2016.

John Lennons enke, Yoko Ono, har i forbindelse med Chapmans forsøg på løsladelse sagt, at hverken hun eller John Lennons sønner – Julian Lennon og Sean Lennon – ville føle sig trygge, hvis Chapman blev løsladt.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi