Martin Thorborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Martin Thorborg
Født 1970 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Bagsværd Kostskole og Gymnasium Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Martin Thorborg (født 25. maj 1970) er en dansk iværksætter, der blev kendt for at være medstifter af firmaet Jubii i 1995 sammen med vennerne Henrik Sørensen og Kasper Larsen. I modsætning til disse to andre har Thorborg dog profileret sig en del i medierne, og har afholdt betalte foredrag siden 1997, ligesom han har optrådt mange gange i fjernsynet. Thorborg og de 2 andre stiftere af Jubii ejede hver en sjettedel (altså ca. 50% tilsammen), da de solgte til Lycos Europe. De fik angiveligt hver især aktier for 120 mio. kr., som efter lockup-perioden var faldet til 15-20 mio. kr.

Efter Jubii eventyret, starter Thorborg, SpamFighter, med Henrik Sørensen og to programmører. Det starter i Danmark, men udvider hurtigt til andre markeder. Thorborg flytter i den forbindelse til Florida, USA, hvor han bor i 4 år inden han vender hjem til Danmark.

Thorborg har også startet Amino.dk og skrevet bogen E-Pusher. Han er nu direktør for regnskabsprogrammet Dinero, som han også er medstifter af.

I starten af 2007 var han, sammen med Anne Skare Nielsen og Preben Mejer, dommer i TV 2 programmet "Danmarks bedste ide".

Martin Thorborg udgav i foråret 2007 bogen: "Iværksætter til jeg dør" en kombination af biografi, erfaringsantologi og kontant iværksætterhåndbog. Bogen solgte mere end 5000 eksemplarer i løbet af de første 14 dage efter udgivelsen.

"Iværksætter til jeg dør" blev samtidigt foræret væk i elektronisk form. Både den trykte og den elektroniske udgave indeholder sponsorater fra danske virksomheder og organisationer. Disse sponsorater muliggjorde en selvstændig udgivelse uden om den etablerede forlags- og boghandlerbranche.

Thorborg har en ligeledes en populær YouTube kanal med over 2,1 millioner visninger, hvor han aktivt uploader videoer om iværksætteri.

Martin Thorborg er privat kæreste med Jannie Buch og har 2 børn fra tidligere ægteskab.

I november 2016 solgte Martin Thorborg firmaet Dinero til den norske virksomhed Visma for et ukendt millionbeløb.[1] Thorborg fortsætter som administrerende direktør i Dinero. I marts 2017 blev virksomheden Ageras solgt til investeringsselskabet Investcorp fra Bahrain.[2]

Nuværende forretninger[redigér | redigér wikikode]

  • Amino - Iværksætter-forum
  • Saxis - Platform for køb og salg af virksomheder
  • GoLearn - Kursusplatform med online kurser[3]

Tidligere forretninger[redigér | redigér wikikode]

  • Ageras - Online markedsplads for revisions- og advokatydelser
  • Ateo - Formidling af konference- og mødelokaler.
  • Dinero - Online regnskabsprogram, solgt til Visma[4]
  • Euroinvestor - Investeringsside.
  • Jubii - Danmark's første søgemaskine.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

FirmaStub
Denne biografi om en erhvervsleder er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi