Marvel Cinematic Universe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Marvel Cinematic Universes logo

Marvel Cinematic Universe (MCU) er en amerikansk mediefranchise, der er centreret om en serie af superheltefilm, der er produceret af Marvel Studios og baseret på de figurer, der optræder i tegneserier udgivet af Marvel Comics. Franchisen omfatter endvidere tegneserier, kortfilm, tv-serier og digitale udgivelser.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Den første MCU film var Iron Man fra 2008, der indledte den første fase af film, der kulminerede med 'crossover'-filmen The Avengers fra 2012. Næste fase blev indledt med Iron Man 3 (2013) og afsluttet med Ant-Man fra 2015. Fase tre blev indledt med Captain America: Civil War (2016) og afsluttet med Spider-Man: Far From Home (2019). I august 2019 blev det afsløret at Disney og Sony, var i uenighed om filmrettighederne til figuren Spider-Man, hvilket kunne resultere i at Spider-Man kunne blive trækket ud af MCU[1] Fase 4 vil blive indledt med Black Widow.

Serien er den mest indbringende filmfranchise i verden, målt efter solgte biografbiletter.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.