The Avengers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Avengers
Marvel's The Avengers logo.svg
Filmens logo
Originaltitel Marvel's The Avengers
Genre Action
Instrueret af Joss Whedon
Produceret af Kevin Feige
Manuskript af Joss Whedon
Baseret på The Avengers af
Stan Lee
Jack Kirby
Captain America af
Joe Simon
Jack Kirby
Medvirkende Robert Downey, Jr.
Chris Evans
Mark Ruffalo
Chris Hemsworth
Scarlett Johansson
Jeremy Renner
Tom Hiddleston
Clark Gregg
Cobie Smulders
Stellan Skarsgård
Samuel L. Jackson
Musik af Alan Silvestri
Fotografering Seamus McGarvey
Klip Jeffrey Ford
Lisa Lassek
Filmstudie Marvel Studios
Distributør Walt Disney Studios Motion Pictures
Udgivelsesdato 26. april 2012 (DK)
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år[1]
Længde 143 min[2]
Land USA
Sprog Engelsk
Budget 220 million dollars[3]
Indtjening 1,511,757,910 dollars[4]
Links
på IMDb
på scope.dk
på CinemaZone
i DFI's filmdatabase

Marvels The Avengers (titlen Marvels Avengers Assemble i Storbritannien og Irland) er en amerikansk superheltefilm produceret af Marvel Studios og distribueret af Walt Disney Pictures, baseret på Marvel Comics superheltehold af samme navn. Det er den sjette film i Marvel Cinematic universet. Filmen er skrevet og instrueret af Joss Whedon og har en rollebesætning, der omfatter Robert Downey, Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson og Cobie Smulders.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Superskurken Loki (Tom Hiddleston) og en hær af rumvæsener er i færd med at overtage verden ved hjælp af en energikube kaldet "Tesseract", som skal åbne portalen mellem verdenene op og få rumvæsenerne til jorden. Nick Fury (Samuel L. Jackson) og resten af specialagentholdet SHIELD ser ingen anden udvej end at iværksette "Avengers-initiativet". Iron Man (Robert Downey, Jr.), Captain America (Chris Evans), Hulken (Mark Ruffalo) og Thor (Chris Hemsworth) bliver rekrutteret og slået sammen med superagenterne Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) og Clint Barton (Jeremy Renner), som for øvrigt har en forelskelse gående.

Det viser sig at når det som i udgangspunktet er fire individualister, der skal samarbejde og stole på hinanden for at udføre jobbet, kommer stridigheder i gruppen. Men de ved at hvis de skal stoppe Loki, må de finde en måde at samarbejde på hurtigt for at redde verden.

Om filmen[redigér | redigér wikikode]

Filmen har et budget på 150 millioner dollar, og havde premiere i de danske biograffer 27. april 2012.

Process[redigér | redigér wikikode]

Filmen startede produktionen allerede i begyndelsen af 2008, da Marvel underskrev en aftale med den gang strejkende Writers Guild of America om at kunne gå tilbage til at kunne bruge sine egne karakterer. Senere det år blev Iron Man en kæmpe sucess, og Marvel bekendtgjorde at The Avengers ville blive en realitet i juli 2011. Filmen blev senere udsat ni måneder som en følge af at de måtte få lavet sine egne film færdig om superheltene, Iron Man 2 (2010), Thor (2011) og Captain America: The First Avenger (2011).

Det ble tidlig klart at Robert Downey, Jr. skulle portrættere Tony Stark/Iron Man for tredje gang i The Avengers. På et tidspunkt blev også Don Cheadle, som spiller Iron Mans sidekick War Machine i Iron Man 2, rygtet til at være med i filmen, men Cheadle selv skød disse rygter ned lidt senere. Lidt efter blev det også klart at Jon Favreau, instruktør for Iron Man-filmene, ville træde ind som producent, men ikke instruktør.

Den næste skuespilleren som blev castet til The Avengers var Samuel L. Jackson, som i februar 2009 underskrev en aftale på 9 film som Nick Fury, lederen af superheltgruppen. Kort tid efter erstattede Scarlett Johansson Emily Blunt som Natalie Rushman/Natasha Romanoff/Black Widow i Iron Man 2, noget som også knyttede hende til The Avengers. Chris Hemsworth og Tom Hiddleston, som spiller Thor og Loki, ble også klar til filmen lidt før Thor blev udgivet. Chris Evans, som spiller Captain America, blev også klar til filmen i marts 2010. Instruktør Joss Whedon underskrev for at tage hånd om filmen måneden efter.

Rollen som der var mest diskuteret var uden tvil Hulken. Edward Norton, som spillede rollen i The Incredible Hulk, udtalte tidligt i et interview at han var åben for at returnere som den grønne kæmpe, men efter månedslang skæderi med Marvel blev det klart at han ikke kom til at blive enig med tegneseriegiganten om at spille rollen. Marvels produktionpræsident Kevin Feige sagde det således: "Vi har brug for skuespillere som har kreativiteten og samarbejdsvilligheden til vpres andre talentfulle skuespillere. The Avengers kræver spillere som formår at arbejde som en del af et ensemble, som Robert, Chris H, Chris E, Samuel, Scarlett og det øvrige talentfulle ensemblet vi har, har bevist at de klarede tidligere. Vi leder efter en skuespiller som opfylder disse krav, og som viser lidenskab i forhold til denne ikoniske rolle, de næste uger." Mark Ruffalo blev derefter hentet ind som erstatning i juni 2010.

Jeremy Renner, Clark Gregg, Stellan Skarsgård, Gwyneth Paltrow og Paul Bettany blev alle hentet ind for at returnere i sine respektive roller, Hawkeye, Agent Coulson, Erik Selvig, Pepper Potts og Jarvis i løbet af det næste år. I tillæg blev Cobie Smulders castet som Maria Hill, den eneste i ensemblet som ikke har været med i nogen af forløberne.

Locations som blev brugt til filming var steder som Albuquerque, Cleveland, New York, Pittsburgh, Columbus, Sandusky, Parma, Ohio og Stuttgart.

I december annoncerede Disney at filmen ville blive konverteret til 3D.

Taglines[redigér | redigér wikikode]

  • Some assembly required.
  • Every team needs a Captain.
  • Throw down the hammer.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. The AvengersMedierådet for Børn og Unge
  2. Marvel Avengers Assemble. British Board of Film Classification. Hentet April 20, 2012.  Arkiveret April 20, 2012.
  3. Breznican, Anthony (September 30, 2011). "The Avengers': Your First Look at the Dream Team!". Entertainment Weekly (1175): 37. "At risk is not only the movie's estimated $220 million budget, but also one of the most promising tent pole franchises in Hollywood.". 
  4. The Avengers (2012). Box Office Mojo. Hentet May 19, 2012.  Arkiveret April 20, 2012.

Eksterne henvisning[redigér | redigér wikikode]