Mette Touborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Clockimportant.svg
Mette Touborg
Borgmester i Lejre Kommune
Nuværende
Overtaget embede 
1. januar 2010
Foregående Flemming Jensen (V)
Næstformand i SF
Nuværende
Overtaget embede 
15. april 2012
Foregående Meta Fuglsang
Personlige detaljer
Født 15. december 1973 (42 år)
Nationalitet Dansk
Politisk parti Socialistisk Folkeparti

Mette Touborg (født 15. december 1973), bosiddende i Lyndby i den sydlige del af Hornsherred og lokalpolitiker for SF i Lejre Kommune, hvor hun har været borgmester siden Kommunalvalget 2009. Efter SF's landsmøde 13.-15. april 2012 blev hun af partiets landsledelse valgt som en af to næstformænd i partiet. 31. januar 2014 meddelte hun på sin Facebook-side at hun som næstformand i SF, følger sin formand og derfor ikke genopstiller som næstformand[1].

Mette Touborg er datter af forhenværende MF Kristen Touborg og regionsrådsmedlem Anna Marie Touborg. Hun er opvokset i Vestjylland og var i gymnasietiden med til at oprette SFU i Lemvig. Blev derefter uddannet som sygeplejerske samtidig med at hun undervejs var fagpolitisk aktiv. Mette Touborg har været aktiv i lokalpolitik siden kommunalvalget i 2005, hvor hun blev indvalgt som repræsentant for Socialistisk Lokalliste

Ved kommunalvalget 2009 stillede Mette Touborg op for SF og hun blev den kandidat i Lejre Kommune, der fik flest personlige stemmer, og SF kunne sammen med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre etablere et flertal, der kunne vælte den tidligere stærke Venstre-dominans i kommunen, samtidig med at Mette Touborg kunne afløse Flemming Jensen (Venstre) som borgmester. Ved kommunalvalget i 2013 fik SF knapt 1/3 af alle stemmer afgivet i Lejre kommune - heraf var 9/10 personligt på Mette Touborg. SF konstituerede sig sammen med A, Ø, C og I, og udgør således et flertal på 15/25 i kommunalbestyrelsen.

Mette Touborg har også siden 2010 repræsenteret SF i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening.[2]

Søsteren Karen Touborg er folketingskandidat i Nordjylland.[3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Mette Touborg, hentet 31. januar 2014
  2. ^ Valgretskommissionens medlemmer
  3. ^ SF.dk : Karen Touborg Hansen, hentet 9. juni 2011