Mia Lyhne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mia Lyhne
fødselsdato og fødested 6. juli 1971 (45 år)
København
statsborger i Danmark Danmark
Aktive år 1997-nu
beskæftigelse skuespiller

Mia Lyhne (født 6. juli 1971) er en dansk autodidakt skuespiller.

Lyhne er autodidakt efter flere forgæves forsøg på at blive optaget på Statens Teaterskole. Hun har en baggrund i teater- og sanggruppen på Vesterbro Ungdomsgård. Hun er siden 1996 tilknyttet Teater Grob, hvor hun har medvirket i flere forestillinger. På Bellevue Teatret har Mia Lyhne 1995-2000 spillet Kamomilla i Folk og røvere i Kardemomme by. Har desuden arbejdet med radio som studievært i Børneradio og i Radioteatret. Hun spiller rollen som Mia i TV2 zulus "Klovn". Har også optrådt i "Krøniken". Hun blev landskendt i TV2-programmet Vild med dans, hvor hun vandt finalen med sin partner Thomas Evers Poulsen den 4. juni 2005.

En musikgruppe ved navn M.I.A. Lyhne udgav i 2006 et nummer kaldet "Mia Lyhne"[1], som var en form for hyldest til hende. Nummeret blev fremført live ved Zulu Awards 2007. Da der blev udskrevet folketingsvalg i 2007 meldte hun sig ind i Socialistisk Folkeparti og hun var med ved Villy Søvndals tale på valgaftenen.[2]

I 2002 modtog hun en talentpris ved Årets Reumert for sin præstation i Udvidelsen af kampzonen på Det Kongelige Teater.

I 2013 modtog hun Ove Sprogøe Prisen.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

TV[redigér | redigér wikikode]

Teater[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger/kilder[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpg Artiklen om skuespilleren Mia Lyhne kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi