Michael Christiansen (skuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Michael "MC" Christiansen)
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Michael Christiansen (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Michael Christiansen)
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Michael Christiansen
Født 20. september 1973 (48 år)
København
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Standupkomiker, skuespiller, tekstforfatter, skribent
Eksterne henvisninger
Michael Christiansens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael MC Christiansen (født 20. september 1973 i København), er en dansk standupkomiker, skuespiller og skribent.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

MC er vokset op i københavnerforstaden Greve og har tidligere arbejdet med illustration, computergrafik og multimedia. MC debuterede som komiker på Kulkafeen i København i år 2000 og markerede sig for alvor i branchen, ved at indtage andenpladsen ved DM i stand-up 2001.[1] Da IT-firmaet, MC var medejer af, gik konkurs, besluttede han sig for at skifte karriere og blive komiker på fuld tid.

Siden har MC arbejdet sig op til en status som en af landets mest erfarne komikere,[kilde mangler] med optrædener på alle de store scener, i Stand-up.dk og et utal af turneer rundt om i landet, med kolleger som bl.a Lasse Rimmer, Sebastian Dorset, Mikael Wulff, Rune Klan, og Uffe Holm.

De fleste kender dog nok MC bedst, for hans arbejde med TV, hvor især Tjenesten - Nu på TVDR2 med bl.a. Vicki Berlin og Tobias Dybvad, blev et folkeligt gennembrud, der også sikrede MC producentforeningens tv-pris for bedste comedy i 2007. En pris MC også var nomineret til året før, for sketch-programmet Gustne Gensyn, med bl.a. Jonatan Spang.

MC er også kendt fra radioprogrammer som Tjenesten på P3 (P3), hvor han har været ansat i flere perioder fra 2004 og i flere omgange har demonstreret, at han også kan rappe og synge. Han har også skrevet materiale til TV 2 Zulus Dybvaaaaad! med Tobias Dybvad.

Derudover laver MC en slags comedy café-quiz der hedder "Den Hvide Lektie", sammen med kollegaen Carsten Eskelund.

Har medvirket i[redigér | rediger kildetekst]

Rrferencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ DM I STAND-UP. Funny Business Inc. Hentet 17/8-2021

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]