DM i stand-up-comedy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra DM i stand-up)
Spring til navigation Spring til søgning

DM i stand-up er en talentkonkurrence, hvor amatørkomikere dyster om titlen som danmarksmester i standupcomedy.

Vindere[redigér | redigér wikikode]

Historie[redigér | redigér wikikode]

De første danmarksmesterskaber i standupcomedy blev afholdt i 1992Café Din's i København med sponsorstøtte fra Tuborg. Vinderen blev Lars Hjortshøj med Flemming Collins og Jan Gintberg på anden- og tredjepladsen. Lars Hjortshøj deltog, selv om der var enighed om, at han ikke kunne regnes som amatør og faktisk havde turneret i Danmark sammen med blandt andre Casper Christensen for at hverve deltagere.

I 1993 vandt Mads M. Nielsen foran Anders Matthesen og Søren Hytholm.

Derefter gik der en del år, før titlen DM i stand-up blev brugt af en ny arrangør, Funny Business Inc, i samarbejde med nye sponsorer. Finaler og semifinaler blev herefter afholdt på Comedy Zoo i København, og nogle år har man desuden benyttet indledende kvalifikationsrunder afholdt på spillesteder rundt om i Danmark.

I 2004 besluttede Funny Business Inc, at man fremover ville afholde DM i stand-up hvert andet år.

DM i stand-up 2010 blev holdt i Vega i København. Vinderen blev Ruben Søltoft, andenpladsen gik til Heino Hansen og tredjepladsen til Martin Nørgaard.

DM I Stand-up i 2018 blev afholdt på Bremen i København. Vinderen blev Phillip Devantier, andenpladsen gik til Lars Dons og tredjepladsen til Simon Tang.

Kunst og kulturStub
Denne artikel om teater er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.