Mohombi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mohombi
Melodifestivalen 2019, deltävling 1, Scandinavium, Göteborg, Mohombi, 32.jpg
Mohombi, 2019
Information
Født 17. oktober 1986 (33 år)
KinshasaRediger på Wikidata
Oprindelse Sverige
Statsborger Sverige,
Demokratiske Republik CongoRediger på Wikidata
Sprog Spansk, fransk, engelsk, lingala, Swahili, svenskRediger på Wikidata
Genre Pop afrikansk musik RnB Dancehall Urban Pop Dance Pop Afropop
Beskæftigelse Sanger
Pladeselskab 2101 RecordsRediger på Wikidata
Instrumenter
VokalRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger

mohombi.co.uk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Mohombi Nzasi Moupondo (født 28. august 1986), almindelig kendt som Mohombi, er en svensk sanger-danser, producent-forfatter og komponist Hans debutsingle "Bumpy Ride" blev udgivet i 2010.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Hans mor er svensk og hans far congolesisk og han er født i Den Demokratiske Republik Congo; Mohombi har 14 brødre og søstre. Mohombi og hans bror Djo flygtede fra det krigshærgede land til Stockholm, Sverige i 1999. Han fik forskellige musikalske påvirkninger fra sine forældre, så fra begyndelsen af sin barndom udviklede Mohombi sin passion for sang. Han studerede musik på Rytmus ved Musikhøjskolen i Stockholm og havde sin scenedebut som 17 årig i en svensk genopførelse af musicalparodien Wild Side Story.[1][2] Han fortsatte sine studier og tog bachelor i musik. Han taler svensk, fransk, engelsk, swahili og lingala, to sprog i den demokratiske republikken Congo.

I Stockholm dannede Mohombi og hans bror, Djo Moupondo musikgruppen Avalon, der kombinerede dancehall og hip hop af tiden med indflydelse på afrikansk musik. Fra 2004 til 2008 solgte bandet mere end en halv million cd'er. I 2005 deltog Avalon i Melodifestivalen og i deltager i Eurovision Song Contest 2005 i Linköping, Sverige med sangen "Big Up" en engelsk- og fransk sang med et sprogindslag på Lingala.

Den 2. juni 2007 deltog de i Hood Peace Festival i Kista. I 2007 udgav Avalon-gruppen albumet Afro-Viking. Avalon har samarbejdet med sangskrivere som Bob Sinclar, Million Stylez, Mohamed Lamine og Silver Room, Alexander Papadimas og mange andre. I 2008 besluttede Mohombi at blive solist og flyttede til Los Angeles.

I 2011 lavede han sin første årlige udseendelse på MAD Video Music Awards i Athen, Grækenland, hvor han i duet med Katerína Stikoúdi, sang "Coconut Tree (Coconut Tree" Make Me Stay ").

Mohombi blev i juli 2015 inviteret til at repræsentere sit lands ungdom på et topmøde i De Forenede Nationer i New York. Han var også et jurymedlem i Best of the Best All Star-sæson 2015, den største talentudstilling i DRC.

I 2018 var Mohombi ambassadør for FN-organisationen WFP Verdensfødevareprogrammet.

I 2019 deltog Mohombi i Melodifestivalen 2019 med sangen "Hello", hvor han gik til finalen.

I 2020 vil Mohombi deltage i Melodifestivalen 2020 med sangen "Winners".

MoveMeant[redigér | redigér wikikode]

Hans første udgivelse som soloartist var i samarbejde med svenske rapper Lazee on Do It, som er nummer 9 på de svenske hitlister. I Los Angeles blev Mohombi introduceret af venner til producent RedOne. Sangerens debut single, Bumpy Ride, blev udgivet i USA i august 2010 og blev et verdensomspændende hit. Mohombi er Miss Me i Storbritannien i en duet med den amerikanske rapper Nelly. Hans tredje single Dirty Situation blev udgivet i Europa i november 2010 som en duet med Akon. Coconut Tree med Nicole Scherzinger er den fjerde single af hendes første album, MoveMeant, udgivet i Europa i februar 2011. Der er franske versioner af singlerne Bumpy Ride, Dirty Situation og Coconut Tree. I september 2011 udgav Mohombi en ny single, Maraca, kun i Sverige. Sangen Suave (Kiss Me) (Suavemente) med Nayer og rapper Pitbull kommer også ud samme år og har mødt med succes rundt om i verden. Mohombi arbejder også med Pitbull på albumet Global Warming:Meltdown, på sangen Sun in California i samarbejde med DJ duo/Producer Robotic Playb4ck. I januar 2012 udsender Mohombi titlen In Your Head fra albumet MoveMeant.

2014-[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

I 2014, besluttede Mohombi at forlade Universal Music og underskrevet med sin egen label La Clique Music og udgav derefter albummet Universe hans andet studiealbum.

I 2014, samarbejder Mohombi med Shaggy på titlen Habibi (I Need Your Love), med Costi Ioniţă og Faydee med en international tur.

I 2015, samarbejder Mohombi med Pitbull på den eneste Baddest Girl In Town, der byder på med Wisin.

I 2016, samarbejder Mohombi med Joey Montana på titlen Picky (Remix), der byder på med Akon.

I 2017, åbner Mohombi sin ufm94.7 radiostation i Den Demokratiske Republik Congo.

i 2017, samarbejder mohombi med Arash på titlen Se Fue.

Priser/nomineringer[redigér | redigér wikikode]

 • Best Act i Europa og Caribien

Vinder af KORA All African Music Award 2003.

 • Bedste handling i Europa og Caribien

Nomineret til KORA All African Music Award 2004.

 • 2005: Svensk kvalifikation melodifestivalen.
 • 2005: Finalist i Eurovision Sangkonkurrence 2005!.
 • Bedste afrikanske kunstner / gruppe. KORA All African Music Award Nomineret 2008/2009: 2009-2010.
 • 2011: Græsk Music Awards Nomination for Bumpy Ride.
 • 2011: MTV Europe Music Awards nomineret til bedste svenske sanger i år.
 • 2011: Nomineret til svenske Grammis til Bumpy Ride.
 • 2015: Mohombi får en Latin Italian Music Award for sin deltagelse på Pitbulls album DALE for årets bedste latinske rytmealbum.
 • I 2016 opnår Mohombi en Billboard Latin Music Awards for hans deltagelse på Pitbulls album Dale for Latinens bedste album af året.
 • I 2016 Mohombi er den første congolesiske til at vinde en Grammy Award for hans deltagelse på albummet Dale de Pitbull, I kategorien: Årets bedste album.
 • I 2017 er Mohombi nomineret til Big Apple Music Awards i kategorien: Best African Act Awards.
 • I 2018 nomineres Mohombi til Daf Bama Music Awards i kategorien Bedste Afrikanske Årets Kunstner.
 • I 2018: Mohombi er nomineret til Latin Grammy Awards for at være komponist på Vibras albumet af J Balvin.
 • 2019: Mohombi vinder en præmie i BMI Award 2019, i kategorien: Contemporary Latin Song of the Year at være komponist i titlen "Mi Gente" af J Balvin.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Album[redigér | redigér wikikode]

Singler og samarbejde[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]