Morten Albæk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Ambox scales.svg Denne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Morten Albæk
Morten Albaek.jpg
CEO, Voluntas
Personlig information
Født 28. juli 1975 (42 år)
Uggerby, Danmark
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Filosof og CEO, Voluntas A/S

Morten Nødgaard Albæk (født 28. juli 1975 i Uggerby) er en dansk filosof, forfatter og erhvervsmand. Han er skaber af Voluntas[1], et globalt investerings- og rådgivningsfirma, der som det første i verden er baseret på meningsfuldhed, diversitet og bæredygtighed [2].

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Morten Albæk er cand.mag. i historie og filosofi fra Aarhus Universitet. I september 2008 blev han udnævnt til professor h.c. ved Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet[3]. Han er medstifter af instituttet for Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet, et af de første af sin slags i verden[4].

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Morten Albæk indledte sin professionelle karriere i Danske Bank inden for marketing og forretningsudvikling. Efter syv forfremmelser på seks år endte han som underdirektør med ansvar for koncernens afdeling for Idéudvikling & Innovation[5].

I 2009 blev han medlem af koncernledelsen og direktør for marketing, kommunikation og corporate relations i Vestas, verdens største vindmølleproducent[5].

I 2015 forlod han Vestas og stiftede investerings- og rådgivningsselskabet Voluntas (latin: ”fri vilje, mening, formål”), som han er bestyrelsesformand for. Det er specialiseret i at skabe meningsfuld strategi- og politikudvikling. Selskabet stiller som det første systematisk krav om implementering og måling af meningsfuldhed, diversitet og bæredygtighed i de virksomheder, der investeres i, for at sikre at enhver finansiel fortjeneste følges af et social afkast[2].

Morten Albæk er næstformand for bestyrelsen i Joe & The Juice[6], et af Nordens hurtigst voksende retail brands. Han er i bestyrelsen for livsstilsbrandet ILSE JACOBSEN HORNBÆK[7], er bestyrelsesformand i Vertic[8], et globalt uafhængigt digitalt bureau og er i Advisory Board for Sam og Holly Bransons fond Big Change[9].

International anerkendelse[redigér | redigér wikikode]

Reklame- marketing- og medienetværket The Internationalist har kåret Morten Albæk som den eneste skandinav blandt de 100 mest indflydelsesrige marketingfolk i verden fem gange i træk; senest i juli 2015.[10]  Det globale energimedie Recharge har ham som en af 40 ledere under 40, som aktivt driver udvikling inden for vedvarende energi.[11] I 2014 kom Morten Albæk på det amerikanske medie Fast Companys liste over de 1000 mest kreative erhvervsfolk på den globale erhvervsscene, en liste med Mark Zuckerberg, Bill Gates, Jeff Bezos og Marissa Mayer.[12]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Morten Albæk bor i Aarhus med sin ægtefælle og to børn.

Bøger[redigér | redigér wikikode]

Morten Albæk har skrevet bøgerne ”Generation fucked up?” (2005)[13] , "Nedslag – mellem det vi siger, og det vi gør" (2008)[14] og "Det gennemsnitlige menneske" (2013)[15].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Voluntas | Meaningful Investments
 2. ^ a b Direktør går fra Vestas: Laver pengetank med Brøndby-rigmand. Børsen. Hentet 20160828. 
 3. ^ arrangement
 4. ^ Anvendt filosofi (sidefag)
 5. ^ a b Medvinden i slikhåret
 6. ^ Tue Mantoni er ny bestyrelsesformand for Joe & the Juice | Berlingske Business
 7. ^ Voluntas investerer i Ilse Jacobsen Hornbæk
 8. ^ Morten Albæk investerer millioner i dansk digitalt bureau - Bureaubiz
 9. ^ Morten Albaek | Big Change
 10. ^ http://myemail.constantcontact.com/The-Internationalist-Announces-its-Annual-List-of-100-Marketing-Leaders.html?soid=1101460251849&aid=_TBOYHUupBw    
 11. ^ http://www.mynewsdesk.com/uk/recharge/pressreleases/recharge-announces-4040-new-energy-leaders-994697    
 12. ^ http://www.fastcompany.com/3025456/most-creative-people/most-creative-people-in-business-1000-the-complete-list    
 13. ^ http://www.gyldendal.dk/generation-fucked-up-id14762    
 14. ^ Nedslag - mellem det vi siger, og det vi gør af Morten Albæk (Bog) - køb hos SAXO.com
 15. ^ Det gennemsnitlige menneske af Morten Albæk & Stig Matthiesen (Bog) - køb hos SAXO.com