Mousehouse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Mousehouse var Danmarks første multimediecenter og siden et af landets førende internetbureauer[1], stiftet i 1992 af Caroline Søeborg Ahlefeldt.[2]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Mousehouse blev oprindeligt startet som en forening under kultur- og iværksætterprojektet Frontløberne i Århus.[3] Efterfølgende startede man selskabet mousehouseProduction ApS som var ejet af Foreningen Mousehouse. I 1997 blev foreningen opløst og et nyt selskab stiftet i navnet MouseHouse A/S med ledelse, nøglemedarbejdere og bestyrelse som aktionærer. Mousehouse A/S overtog alle medarbejdere fra mousehouseProduction ApS og betalte den gæld som foreningen Mousehouse havde oparbejdet. Caroline Søeborg Ahlefeldt kontrollerede sammen med ledelsen i det nye selskab, David Junge og Thomas Adamsen, majoriteten i det nye selskab. Virksomheden var førende i Danmark indenfor design og udvikling af Internetsider og CD-rom produktion for større danske firmaer såsom Codan, BG Bank, Tivoli med flere.[3]

Salg[redigér | rediger kildetekst]

I 1999 blev Mousehouse solgt til den tidligere SAS-chef Jan Carlzon fra svenske Linné Group,[3] for et større to-cifret millionbeløb.[2][3] Herefter ændredes navnet til Cell Network.[3] Samme år opkøbte Cell Network også det norske bureau New Media Science og i 2000 fusionerede Cell Network med Mandator, og fortsatte sit opkøb af internetbureauer i bl.a. Tyskland og Frankrig.

Konkurs[redigér | rediger kildetekst]

Den danske del af Cell Network gik konkurs i 2003[4]. Den internationale del af Cell Network skiftede umiddelbart herefter sit navn (tilbage) til Mandator. I 2007 købte Fujitsu Services Mandator, som på dette tidspunkt beskæftigede ca. 560 medarbejdere.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hun lagde sit liv om - og fik stress igen - Personlig udvikling | www.b.dk
  2. ^ a b Ritzau (1999-10-19). "MouseHouse solgt til Jan Carlzon". NPInvestorDK. Hentet 2016-04-12.
  3. ^ a b c d e Ritzau (1999-10-19). "MouseHouse solgt til Jan Carlzon". Børsen. Hentet 2016-04-12.
  4. ^ Lyset slukket for Mousehouse - Computerworld
DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.