Mr. Freeze

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mr. Freeze
Wax Museum Plus (6344776023).jpg
Information
Skabt af Sheldon Moldoff, Bob KaneRediger på Wikidata
Spillet af Eli Wallach, Michael Ansara, Nathan Darrow, Jim Pirri, Arnold Schwarzenegger, George Sanders, Otto Preminger, Maurice LaMarcheRediger på Wikidata
Arbejde Opfinder, læge, fiktiv forsker, kemiingeniørRediger på Wikidata
Tilhørs­forhold GothCorp, Secret Society of Super Villains, Injustice LeagueRediger på Wikidata
Ægtefælle Nora FriesRediger på Wikidata
Statsborgerskab USARediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mr Freeze er en fiktiv karakter i DC Comics' serieunivers. Mr. Freeze er en superskurk, der er fjende til Batman. Mr. Freezes rigtige navn er Dr. Victor Fries (udtales som Victor "Frees" eller "Freeze"). Figueren er opfundet af Bob Kane, og dukkede første gang op i Batman # 121 i februar 1959. Freeze er en videnskabsmand, der skal bære en kryogene jakkesæt for at overleve. I den mest almindelige variation af hans oprindelseshistorie, er han en tidligere kryoteknik ekspert, der har været udsat for en arbejdsulykke under forsøget på at helbrede sin uhelbredeligt syge kone, Nora. I den oprindelige Batman tv-serie, blev Mr. Freeze i forskellige episoder spillet af George Sanders, Otto Preminger og Eli Wallach. I filmen Batman & Robin fra 1997 blev Mr Freeze spillet af Arnold Schwarzenegger.

Som de fleste Batman skurke, centrerer Mr. Freeze sine forbrydelser om et bestemt tema; i dette tilfælde, is og kulde. Han fryser områder omkring ham ved hjælp af specielle våben og udstyr, især en håndholdt "Frysepistol". Hans dragt giver ham overmenneskelig styrke og udholdenhed, hvilket gør ham til en magtfuld skurk i Batman's slyngelgalleri.

TalebobleStub
Denne tegneserieartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.