Nørgaards Højskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nørgaards Højskole
Luftfoto NH 2014 Nørgaards Højskole.jpg
Nørgaards Højskole i 2014.
Generelle informationer
Type Folkehøjskole
Sted Danmark Bjerringbro, Danmark
Grundlagt 1955; 64 år siden (1955)
Eksterne henvisninger
www.nrgaard.dk
CVR-nummer 14933239Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Nørgaards Højskole ligger i Bjerringbro i Jylland med kort afstand til Viborg og Århus. Nørgaard Højskole blev i 1955 grundlagt af Arne og Johanne Nørgaard, som havde lejet sig ind i den gamle gymnastikskole af Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Skolen flyttede til sin nuværende lokalitet i 1972. Forstander fra 2003 og frem til i dag er Vibeke Hundborg (født 1952) fra Randers[1].

Nørgaards Højskole er en af landets største højskoler med 110 værelser med plads til 220 elever, masser af moderne faciliteter fordelt på mere end 10.000 kvadratmeter. Skolen tilbyder linjefag i e-musik, foto, rytmisk musik, outdoor, adventuresport, kunst, skrivning, musiker/sangskriver og filmskuespil.

Nørgaards Højskoles tilbyder en række korte kurser der er en kombination af almen højskole med livsoplysning, folkeoplysning, specifik emneundervisning og fællesskab.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Et trofast og ordentligt menneske viborg-folkeblad.dk 16. februar 2013

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.