Spring til indhold

National Union Party (USA)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
National Union Party
National Union Party
 
Partileder
 
Grundlagt1864
Nedlagt1868
HovedkontorWashington, D.C., USA USA
 
Politisk ideologi
  • Amerikansk nationalisme
  • Unionisme
  • Abolitionisme
  • Rekonstruktionisme
Partifarve(r)     Rød      Hvid      Blå
(USA's flags farver)
Udspringer af
Ophav til

National Union Party var et politisk parti i USA fra 1864 til 1868. Det var en alliance mellem det Republikanske Parti og forskellige andre fraktioner fra andre partier, heriblandt nogle demokrater fra nordstaterne (f.eks. Krigsdemokrater). Partiet blev dannet i forbindelse med præsidentvalgkampen i 1864 for at imødekomme udbrydere fra det Demokratiske Parti og herved skabe større støtte samt opbakning til den republikanske præsident Abraham Lincolns krigspolitik under den amerikanske borgerkrig.

På delstats-niveau ændrede de fleste republikanske partier ikke deres navn.[1] Navnet blev brugt til at tiltrække krigsdemokrater, grænsestatsvælgere, unionister og medlemmer af Unionistpartiet, som ellers ikke ville have stemt på republikanere. National Union Party nominerede den siddende republikanske præsident Abraham Lincoln fra Illinois og demokraten Andrew Johnson fra Tennessee som vicepræsident. De vandt præsidentvalget i 1864 med valgmandstemmerne 212–21.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Arthur Schlesinger, Jr., ed. History of U.S. Political Parties: vol II: 1860–1910 (1973) 2:1287.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.


USA's historieSpire
Denne artikel om USA's historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
USA's historie