Nikolaj Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nikolaj Rasmussen (født 1973) er en dansk fodboldspiller, der har spillet for blandt andet AGF, Århus Fremad, Vejle, Lyngby, NAC Breda i Holland og Dinamo Zagreb i Kroatien.

Nikolaj Rasmussen indledte sin seniorkarriere i 1992 i AGF, hvor han kun nåede at spillede 1 kamp og scorede 1 mål i den sæson hvor AGF vandt den Danske pokalturnering over B1903 på Århus Stadion med 3-0. Som ynglingespiller i HFS Horsens og AGF, blev han regnet som et af dansk fodbolds største angrebstalenter og blev topscorer i danmarksturneringen YDM.

Efter en alvorlig ankelskade i AGF blev Rasmussen udlejet til sin gamle klub HFS i Horsens, der på daværende tidspunkt spillede i superkvalen. Qua gode præstationer hos HFS skrev Rasmussen kontrakt med NAC Breda i Holland. Nikolaj Rasmussen opholdt sig en sæson hos NAC Breda i den hollandske æresdivision, for hvem han nåede at optræde 8 gange. Efter hjemkomsten fra Holland fortsatte Nikolaj Rasmussen sin karriere i Århus hos Århus Fremad i 2 division, der efter tilgang af mange spillere fra AGF havde et fundament til mere end 2 division. Århus Fremad og Rasmussen rykkede op fra 2 division til Superligaen. Her var Rasmussen med til at slå sin barndomsklub klub AGF med 2-1 i Åbningskampen af superligaen på et Århus Stadion foran 18.000 mennesker.

Efter sæsonerne i Århus Fremad skrev Rasmussen i januar 1998 kontrakt med Den kroatiske mesterklub Dinamo Zagreb, som på den tidspunkt havde 8 kroatiske landsholdsspillere på holdet, som lige havde vundet bronzemedaljer ved VM i USA. Blandt de mest prominente navne på holdet kan nævnes Robert Prosinecki, Mark Viduka, Drazen Ladic, Dario Simic. Nikolaj Rasmussen var på tidspunktet for kontraktunderskrivelsen, den første dansker nogensinde i østeuropæisk fodbold. Efter et problemfyldt ophold i Zagreb skiftede Nikolaj Rasmussen tilbage til Danmark, Vejle i Superligaen kaldte under træner Ole Fritsen. Efter en superligasæson i Vejle returnerede Nikolaj Rasmussen til sin gamle klub i Århus - Århus Fremad, Rasmussen afsluttede sin aktive karriere med tre sæsoner i svensk fodbold hos IFK Malmøunder træner Patrick Johanson.

Han har siden spillet old boys-fodbold suppleret med lidt kampe for AGF's reservehold.[1][2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fodbold Stub
Denne biografi om en fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi