Nissan LEAF

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nissan Leaf II

Nissan Leaf er en elbil fremstillet af den japanske bilfabrikant Nissan Motor. Salget af bilen begyndte i Japan og USA i december 2010. I Europa begyndte salget i 2011.[1] Leaf der er en lille mellemklassebil vandt titlen Årets Bil i Europa 2011.[2]

Til forskel fra gængse hybridbiler som Toyota Prius, så er Leaf en ren elbil. Elmotoren får sin kraft fra 48 serieforbundne lithium-ion batterier. Batterierne oplades på 8 timer med 230 V spænding via den såkaldte "mormorlader". Ved offenlige ladestandere kan bruges et kabel fra Type 2 på standeren til type 1 på bilen. Den kan også hurtigoplades til 80 % kapacitet på en halv time med 50 kW opladning af typen CHAdeMO. Bilen kan genvinde energi ved opbremsning og sende energien tilbage til batterierne. Dette har især betydning ved bykørsel.

Nissan Leaf har ifølge Nissan en rækkevidde på 160 km., i praksis nærmere omkring 120 km. Høj fart kræver stor effekt, rækkevidden er betydeligt længere ved 100 end ved 120 km/t.

Produktionen af Leaf-modellen foregår på Nissans japanske fabrikker i Yokohama, Oppama og Tochigi. I 2012 åbner en fabrik i Smyrna, Tennessee, USA og i Storbritannien åbnes i 2013 en fabrik i Sunderland.[3]

Nissan Leaf er nært beslægtet med elbilen Renault Fluence, som kendes gennem Better Place.

Der findes 2 størrelser batterier: 21 kWh og 30 kWh (ÅRSTAL / MODELNAVN MANGLER)

Varmeapparatet var rent elektrisk i de første modeller og blev erstattet af en varmepumpe medio 2013. Modellerne kaldes "euromodellen", hvilket kendes på dens mørke indtræk og varme i rattet.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

StubStub
Denne bilrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.